naar Marker Nieuws indexpagina
Vaste Kamercommissie Waterveiligheid bezoekt Marken (video)
maandag 31 augustus 2015
Dit keer was het de beurt aan de leden van de Vaste Kamercommissie Waterveiligheid om persoonlijk te komen kijken en luisteren naar de wensen en mogelijkheden op Marken.

Het gehele project Dijkversterking is een samenwerking tussen het Rijk, de provincie Noord Holland, de gemeente Waterland, het Hoogheemraadschap, de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland en de Eilandraad.

Er is al een Kader Ruimtelijke Kwaliteit en daarbinnen wordt gezocht naar mogelijkheden en oplossingen. Maar er zijn ook knelpunten. En daarover lieten Lutz Jacibi (PvdA) en Barbara Visser (VVD) zich voorlichten. Want eind 2015 moeten zij de Minister adviseren over de uitvoering. Het wordt wel degelijk maatwerk.

Voor alle partijen staat de veiligheid voorop. Met als goede tweede de ruimtelijke kwaliteit. En met de herdenking van de watersnood van 14 januari 1916 begin volgend jaar, leeft het begrip veiligheid op dit moment extra sterk. De Eilandraad heeft mede daarom een aantal merkpunten op huizen aangebracht om te laten zien hoe hoog het water toen stond. Daarbij zijn de golven dan niet meegerekend.

Als alle plannen volgens schema verlopen wordt in 2018 gestart met de werkzaamheden.
   
Camera : Peter van Maanenberg / interviews : Bert Schalkwijk

Bron: Omroep PIM, donderdag 17 september 2015

naar Marker Nieuws indexpagina