naar Marker Nieuws indexpagina

Speler van de week van speelronde 2: Yort Willems van S.V. Marken

 
 Iedere week kiest Voetbal Waterland een speler van de week. Samen met de speler blikken we terug op zijn perfecte wedstrijd én blikken we vooruit. In de tweede week doen wij dat met Yort Willems van SV Marken.
 
Yort Willems is 23 jaar en speelt sinds dit jaar voor Marken. De keeper stond hiervoor onder de lat bij Monnickendam, HBOK en Heerenveen. Afgelopen zomer ging hij een nieuw avontuur aan.  Tot nog toe verloopt dit vlekkeloos op het schiereiland. Zo liet de sluitpost nog geen doelpunt door (0-2 en 5-0 winst).
 
Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen OSV van afgelopen zaterdag?
“Wij verwachtte een heel defensief opgesteld OSV, maar dat klopte niet. Mede hierdoor hadden wij de organisatie het eerste halfuur niet op orde. Dit resulteerde in een aantal grote kansen voor OSV. Ik had een goede dag, dus kon gelukkig mijn doel schoon houden. Als keeper groei je dan in een wedstrijd.”
 
“Toen we na een half uur op 1-0 voorsprong kwamen, wist ik dat we de wedstrijd zouden winnen. Toch is het belangrijk dat we compact blijven spelen en niet te veel risico’s nemen. Hierin lieten we af en toe steken vallen. De 5-0 was wat geflatteerd, maar maakt het er niet minder lekker op.”
 
Hoe kijk je terug op je persoonlijke prestatie?
“Dat ik als nieuwe keeper zo belangrijk kan zijn tijdens de eerste thuiswedstrijd voor mijn ploeg is natuurlijk een heel fijn. Daarnaast werd ik als man van de wedstrijd benoemd door de club; dat was de kers op de taart.”
 
Wat zijn je verwachtingen van dit seizoen?
“Dit seizoen kunnen we naar mijn mening voor een verrassing zorgen. We hebben een prima ploeg die elke wedstrijd honderd procent geeft. Daarnaast hebben we een trainer die de jongens door en door kent en precies weet waar ieders kwaliteiten liggen. Persoonlijk wil ik uiteraard zo hoog als mogelijk voetballen. Maar momenteel focus ik me op S.V. Marken en dit seizoen.”
 
Waarom koos je afgelopen zomer voor Marken?
“Hoewel ik het bij Monnickendam prima naar mijn zin had, miste ik de ambitie om hogerop te komen. Er leek een sfeer te hangen waarbij de betrokkenen het wel prima vonden om onderin de tweede klasse te blijven hangen. Plus miste ik de professionaliteit rondom de selectie.”
 
“In het gesprek dat ik bij Marken had afgelopen zomer bleek dat deze club wel de ambitie heeft om hogerop te komen en dat straalt deze club ook uit. Ik zou samen met Samir Moustafa (afkomstig van Monnickendam, red.) naar Marken komen. Helaas is hij door werkzaamheden op zaterdag niet meer in staat om op zaterdag te voetballen. Dit is voor mij persoonlijk een gemis, maar ook zeker voor het elftal.”
 
Waar eindigt Marken dit seizoen?
“Ik ben nooit zo van de voorspellingen op lange termijn, maar als ik dan toch een voorspelling moet doen, dan ga ik voor een top drie plaats.”
 

Bron: Voetbal Waterland, donderdag 17 september 2015

naar Marker Nieuws indexpagina