naar Marker Nieuws indexpagina
Jan Commandeur wint Jeu de Boules competitie 2015
Klaas Peereboom & Geertje Zeeman winnen dubbelkampioenschap
Alle winnaars van het Jeu de Boules

De Marker Jeu de Boules competitie 2015 werd afgelopen zondag afgesloten. Jan Commandeur mocht als winnaar de 'beker met de grote oren' in ontvangst nemen. Klaas Peereboom en Geertje Zeeman kregen de 'Sang Real de Boules' overhandigd als winnaars van het dubbelkampioenschap.

Afgelopen zomer werd er in diverse poules gespeeld om een zo gunstig mogelijke plaats in de finales van afgelopen zondag te bemachtigen. Uiteindelijk werd Jan Commandeur winnaar en tweede werd Bob Sinkeler van het seizoen 2015. De finalisten speelden twee partijen tegen elkaar, waarbij het 2-0 werd in het voordeel van Jan (13-11 en 14-11). Alles vond plaats op het sportcomplex van Sportvereniging Marken. Tevens werd er met de aanwezigen een dubbelkampioenschap gespeeld. Hier werd gestreden om de 'Sang Real de Boules', de cup met de grote oren als kunstwerk op doek van Bob Sinkeler. Klaas Peereboom en Geertje Zeeman wonnen de finale met 16-7 van Pieter Schipper en Marietje Boes.

Nieuw dit jaar was een ‘Triple Toernooi’. Onder de aanwezigen werden middels loting  teams samengesteld van drie personen. De punten die werden behaald, werden individueel bijgeteld. Aan het eind waren Pietertje Commandeur, Klaas Peereboom en Pieter Boes de ‘Triple kampioenen’ en zij mochten een fles prosecco in ontvangst nemen.