naar Marker Nieuws indexpagina
'Van elkaar leren en gezamenlijk optrekken'
Dertien voetbalverenigingen ondertekenen convenant RVO
Jan Peereboom , voorzitter van Sportvereniging Marken, ondertekent het convenant
 
Samen sta je sterk. Met die gedachte ondertekenden dertien voetbalverenigingen afgelopen maandag 28 september in de kantine van Sportvereniging Marken het convenant  'Samen gezellig en sportief voetballen'. De overeenkomst is opgesteld door het Regionaal Voetbal Overleg (RVO), een initiatief van Rob van Twuijver en Bert Slegt.

Op verzoek van voorzitter Rob (namens KNVB West 1 lid van de verenigingsraad amateurvoetbal) en secretaris Bert (ex-voorzitter FC Purmerend) komen bestuursleden van de regionale voetbalverenigingen al meer dan tien jaar twee keer per seizoen bij elkaar. "We proberen al jaren om de contacten die er tussen de verenigingen zijn, handen en voeten te geven", laat Bert weten. "Dat is nu gelukt en we kunnen spreken van een unieke samenwerking, want in praktijk komt het zelden voor." 
De voetbalverenigingen die nu het convenant gaan ondertekenen komen uit zeven gemeenten: Purmerend, Beemster, Edam-Volendam, Waterland, Zeevang, Wormer en Landsmeer. 
 
Kosten besparen
Het samenwerken biedt volgens Bert veel voordelen. "Tijdens de vergaderingen wordt er over KNVB zaken gesproken, maar ook over zaken die onderling tussen de verenigingen spelen. Zo is er bijvoorbeeld een vereniging die een kantinereglement heeft opgesteld. Daar kunnen andere verenigingen gebruik van maken. Ook wordt er door een vereniging met ervaring hulp met het in gang zetten van het VOG (Verklaring omtrent gedrag) aangeboden. Bovendien wordt er gesproken over het aanschaffen van doelen met nieuwe doelafmetingen voor de E-pupillen. De KNVB heeft dit plan voorlopig uitgesteld, maar als er nieuwe doelen nodig zijn, kunnen we die straks gezamenlijk inkopen. Hiermee besparen we kosten.”
 
Ongelukkig gekozen
Rob: “We kunnen verder veel van elkaar leren en gezamenlijk optrekken. Denk bijvoorbeeld aan het wijzigen van het KNVB-speelschema. Soms is zo'n schema ongelukkig gekozen waardoor een vereniging de ene week met nagenoeg al zijn elftallen uit speelt en die week erop weer allemaal thuis. Dan gebeurt er één week nagenoeg niets op het thuiscomplex en dat is een gemiste kans. Als een betere afstemming nodig is, kunnen we dit als RVO gezamenlijk aankaarten. Ook kwam het vroeger regelmatig voor dat clubs goede spelers bij elkaar weghaalden om er zelf beter van te worden. Daar hebben we in het convenant afspraken over gemaakt hoe clubs daar mee om moeten gaan. Er zijn nu dertien clubs bij ons aangesloten, maar mogelijk worden dat er meer. Dat is een goede ontwikkeling, want samen sta je sterk."

De dertien deelnemende clubs zijn: sv Beemster, vv DZS, vv EVC, vv Kwadijk, sv Marken, vv Monnickendam, vv Oosthuizen, FC Purmerend, sc Purmerland, vv Purmersteijn, vv WBSV, vv Wherevogels en vv ZOB.
 
convenant 'Samen gezellig en sportief voetballen'

Bron: Sportvereniging Marken, dinsdag 29 september 2015

naar Marker Nieuws indexpagina