naar Marker Nieuws indexpagina
Kledingactie Mensen in Nood op Marken
Veertig jaar kledingactie "Mensen in Nood"
 
Nog even een herinnering aan de kledingactie voor Mensen in Nood op  zaterdag 24  oktober a.s.
Zoals gewoonlijk kunt u vanaf 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur een vrijwillig(st)er aan de deur verwachten om de spullen op te halen.
 
Wilt u dozen en plastic zakken goed sluiten en schoeisel met de veters  of een touwtje aan elkaar vastknopen  in verand met bijeen blijven?
Wanneer er om  11.45 uur  nog steeds niemand bij u langs is geweest, bent u per abuis overgeslagen, wilt u in dat geval zo snel mogelijk (  06-50 46 59 14 bellen of zelf de spullen even naar de vrachtwagen op het parkeerterrein brengen ? De vrachtwagen rijdt namelijk om 12.00 uur weg naar Den Bosch.
 
Behalve de mensen die al jaren heel trouw helpen, is ook nieuwe hulp van harte welkom!! 
Vooral mensen die langs de deuren spullen willen ophalen zouden we er graag nog bij hebben.
Het kost u maar een uurtje, omdat de klus meestal in die tijd is geklaard, en voor de chauffeurs is het heel fijn als ze voldoende lopers hebben om alles op te halen langs de deuren.
We hopen dus dat er weer veel mensen voor een uurtje de handen even uit de mouwen willen steken.
 
Bovendien is het nog gezellig ook en geven we dit keer vooraf aan de kledingactie een klein “feestje”, omdat we dit jaar deze actie voor het 40ste  jaar!  houden. Omdat er zo veel mensen, waarvan sommigen al vele, vele jaren lang,  geheel belangeloos hun tijd, energie en een aantal ook hun vervoermiddel ter beschikking stellen om de kledinginzameling te doen slagen, willen we dit 40ste jaar niet geheel ongemerkt voorbij laten gaan.
 
Daarom beginnen we wel om tien uur, maar zal er een kort programmaatje zijn tot ongeveer 10.30 uur met koffie, taart, een afgevaardigde van Mensen in Nood en een klein historisch overzicht op posters van deze afgelopen 40 jaar.
 
En “last but not least”:  het doel waarvoor we dit keer de actie voeren is hulp aan mensen in Bangladesh. Mede door de klimaatverandering hebben veel Bengalezen voortdurend te lijden onder natuurrampen:  cyclonen, erosie van rivieroevers, overstromingen en aardbevingen. Mensen in Nood wil samen met lokale hulporganisaties de kwetsbare gezinnen in dorpen leren zich voor te bereiden op rampen, zodat ze die op eigen kracht kunnen doorkomen.  Help ook deze extreem kwetsbare Bengalezen rampen overleven door ze meer kennis en inzicht te geven in eenvoudige oplossingen tegen rampen.
 
Help mee en doneer uw oude kleding aan de Kledingactie voor Mensen in Nood!
Hieronder kunt u uitgebreider lezen over deze hulp aan Bangladesh.
Wie meer wil weten over wat Mensen in Nood met Sams kledingactie allemaal doet,
kan terecht op www.samskledingactie.nl
 
Graag tot zaterdag 24  oktober a.s.
                                                                                                     Nelie Springer-Zeeman
                                                                                                     Eef Visser
 
"In de noodgebieden reikt Mensen in Nood licht uit aan overstromingsslachtoffers"

Bron: Eef Visser, maandag 19 oktober 2015

naar Marker Nieuws indexpagina