naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
‘Modern Marken: klederdracht in een nieuw jasje’ door Tess Zondervan
Tess Zondervan met model Melina Knol
 
De achttien jarige Tess Zondervan uit Marken presenteerde afgelopen zaterdag haar eigen kledingstijl ‘Modern Marken : klederdracht in een eigen jasje’.  Voor het Marker Museum op de Kerkbuurt werd haar kleding geshowd op een echte catwalk door model en vriendin, Melina Knol. Organisatie was in handen van het Marker Museum.
 
Er is iets raars aan de hand met de Marker klederdracht, constateerde Tess Zondervan toen ze een examenopdracht aan het voorbereiden was op het IVKO, een kunstzinnige middelbare school in Amsterdam. Naast de reguliere vakken moest Tess examen doen in één of twee artistieke vakken. Tess koos toen voor dans & mode. Ze moest bij dat laatste vak zelf kleding ontwerpen met een thema. Tess koos voor de Marker klederdracht. “De Marker dracht heeft een beetje oubollig imago, vooral bij de jongeren van Marken”, aldus Tess. Tess zocht een manier om de dracht weer draagbaar te maken voor mensen van deze tijd.
 
Zij noemde haar project ‘Modern Marken’: acht hedendaagse kledingstukken waarin onderdelen van de oude dracht als rode draad zijn verwerkt. Op de rode loper werden vijf creaties getoond met muzikale ondersteuning van Nick Springer, wat het plaatje helemaal compleet maakte. Tess kreeg voor haar examenopdracht het cijfer negen.
 
De vele aanwezigen hebben zeker van de één uur durende kledingshow genoten. Tess haar hoofd zit vol ideetjes, noem het maar een explosie van eigen gedachten en creatief nadenken. Tess blijkt heel veelzijdig!
 

muzikale ondersteuning van Nick Springer

Trijntje Visser bedankt Tess voor haar kledingshow Het Marker Museum met de rode loper Tess bedankt een ieder voor zijn/haar aanwezigheid
  Een interview voor Omroep PIM mag natuurlijk niet ontbreken  

Bron: PepProductions, zondag 25 oktober 2015

naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek