naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
Trouwe ‘Redders aan de Wal’ verwelkomd op KNRM station Marken
De trouwe Redders aan de Wal met de vrijwilligers van KNRM station Marken
 
Een organisatie als de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) krijgt géén subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs. Deze worden bij de KNRM ‘Redder aan de Wal’ genoemd. Trouwe donateurs worden elk jaar door de KNRM in het zonnetje gezet. Afgelopen zaterdag werden op station Marken negen trouwe Redders aan de Wal met een insigne onderscheiden.
 
Tussen de 10.30 en 11.00 uur werden de trouwe donateurs, welke de KNRM meer als vijftig jaar geldelijk steunen, ontvangen in het KNRM boothuis aan de haven van Marken.  De meeste genodigden kwamen met een partner of ander familielid.

De ochtend begon met een woord van welkom door Tijs Klaver, PR-coördinator van station Marken. Vervolgens gaf Dirk-Jan van Geemen, lid van de plaatselijke commissie, een presentatie over de organisatie KNRM. Van het ontstaan in 1824 tot heden.
 
Na deze presentatie was het tijd voor de trouwe donateurs. Deze kregen uit handen van Jaap Schipper, penningmeester van station Marken, een insigne uitgereikt. Dit als dank voor de lange periode van donateurschap. De heer Haarbosch uit Amsterdam, de heer Nooij uit Wormer, de heer Lugthart uit Zaandam en de heer Koppen uit Amsterdam kregen een zilveren speld voor 50 jaar donateurschap. Mevrouw Keyzer-Kamphorst uit Zaandijk, mevrouw Oostinga uit Amsterdam, de heer De Wit uit Westzaan en de heer Wals uit Purmerland kregen een gouden speld voor 60 jaar ´Redder aan de Wal´.
 
Aansluitend werd er een vaartocht gemaakt met de reddingboten ‘Frans Verkade’ en ‘Hendrik Jacob’. Degenen die slecht ter been waren konden meevaren aan boord van de ‘EVA’, een motorjacht van Dirk-Jan van Geemen. Opvallend was, dat ondanks de hoge leeftijd van enkele aanwezigen, niemand dit wilde missen en dus voeren bijna alle genodigden mee. Hierna keerde iedereen terug naar het boothuis, waar onder het genot van een hapje en een drankje werd nagepraat over de vaartocht.
 
     
    Tijs Klaver
    Dirk-Jan van Geemen
  de heer Nooij uit Wormer (50 jaar) de heer Lugthart uit Zaandam (50 jaar)
de heer Koppen uit Amsterdam (50 jaar) de heer Haarbosch uit Amsterdam (50 jaar) mevrouw Keyzer-Kamphorst uit Zaandijk (60 jaar)
mevrouw Oostinga uit Amsterdam (60 jaar) de heer Wals uit Purmerland (60 jaar) de heer De Wit uit Westzaan (60 jaar)
  Varen....  
  Afterparty....  

Bron: PepProductions, zaterdag 7 november 2015

naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek