naar Marker Nieuws indexpagina
Reünie zesde klas ‘De Rietlanden’ school 1989-1990
 
Afgelopen zaterdag was er op Marken een reünie van leerlingen van de Christelijke Basisschool ‘De Rietlanden’ die in het seizoen 1989 - 1990 in de zesde klas (tegenwoordig groep acht) zaten.  Deze klas bestond uit 21 leerlingen.
 
Op de reünie waren negentien oud-klasgenoten aanwezig. Twee leerlingen hadden zich afgemeld.
 
De reünie begon met een bijeenkomst op de Rietlanden school. Daar kwamen de oud-leerlingen en drie oud-leerkrachten bijeen, om elkaar weer opnieuw te ontmoeten. Er viel na vijfentwintig jaar veel bij te praten. Tijdens de bijeenkomst werden ook bekende meezingers gezongen en anekdotes opgehaald die sommige oud-klasgenoten liever vergeten waren.
 
Rond de klok van 18.00 uur verhuisde het gezelschap naar jeugdgebouw ‘De Zonnewijzer’ waar een buffet werd gepresenteerd door Cafetaria ‘De Verkeerde Wereld’. Onder het genot van een hapje, drankje en muziek werden de anekdotes verder uitgediept door de reünisten.
 
De meeste oud-leerlingen zijn binnen de grenzen van Marken gebleven, anderen zijn binnen Groot-Waterland of Nederland gebleven, maar een enkeling heeft een leven opgebouwd verder buiten de Europese grenzen.
 

Bron: PepProductions, zaterdag 14 november 2015

naar Marker Nieuws indexpagina