naar Marker Nieuws indexpagina
'De Waterwolf' op de Rietlandenschool op Marken
 
Dinsdag 17 november heeft groep zes van de Christelijke Basisschool 'De Rietlanden' op Marken onder begeleiding van Rob CerneŘs jr. 'de Waterwolf' gemaakt.
 
Op 29 september hadden ze al een fantastische inspiratieworkshop gehad van Rob. Hij vertelde over de dreiging van het water en over de Watersnoodramp van 1916. Alle kinderen hebben op die dag een eigen ontwerp gemaakt van hun waterwolf. Rob ontwierp ter plekke uit al die tekeningen ONZE Waterwolf.
 
Dinsdag hebben we die Waterwolf gemaakt. De klas was verdeeld in vijf groepjes. Er was een groepje dat werkte aan de kop, een voor de romp, een voor de voorpoten, een voor de achterpoten en een groepje voor de staart. Gelukkig hadden we hulp van Suzanne, Miriam, Jannie Giralda, Merlijne, juf Marieke en meester Jan.
 
Alle groepjes hebben de hele dag geconcentreerd en hard gewerkt aan hun onderdeel. Als er even niks te doen was binnen een groepje gingen de kinderen elkaar of Rob helpen.
Samen hebben we een geweldig eindresultaat neergezet waar we allemaal heel trots op zijn.
 
Op woensdag 13 januari 2016 wordt onze Waterwolf als eerste van de in totaal 21 waterwolven, om 17.25 uur in brand gestoken door de burgemeester en de dijkgraaf. Een happening waar we allemaal naar gaan kijken. Tot woensdag 13 januari blijft de Waterwolf in de gemeenschapsruimte van de Rietlanden staan. Dus als iemand hem van dichtbij wil bekijken is hij/zij van harte uitgenodigd.
 
Groep zes, jullie hebben gisteren heel hard en vooral heel enthousiast gewerkt aan de Waterwolf. Het resultaat is geweldig! Ik, juf Geerke, ben ontzettend trots op jullie!!
 

Bron: Geerke Zetsema, donderdag 19 november 2015

naar Marker Nieuws indexpagina