naar Marker Nieuws indexpagina
Thema-avond  ‘Veilig thuis wonen’ op Marken goed bezocht
 
In dorpshuis ‘Het Trefpunt’ op Marken was maandagavond een samenkomst met als thema ‘Veilig thuis wonen’. Ruim zeventig belangstellenden waren op deze avond afgekomen. Er volgen nog drie samenkomsten in de gemeente Waterland.  
 
Een verrassend initiatief van wijkverpleegkundigen leidt tot een unieke samenwerking tussen
Evean, Buurtzorg en Zorgcircel. Normaal concurrenten in de wijkverpleging en nu de handen ineen geslagen om met name de oudere bewoners van Waterland voorlichting te geven inzake veilig thuis wonen.
 
De overheid sluit de verzorgingshuizen en dwingt de ouderen tot langer zelfstandig wonen met alle problemen van dien.  In samenwerking met de wijkagent, de fysiotherapie, de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland alsmede WonenPlus, werd in het dorpshuis op Marken, en binnenkort ook in alle kernen van Waterland, middels een diapresentatie uit de doeken gedaan hoe men langer op een veilige wijze thuis kan blijven wonen. Preventie is het toverwoord en een uitgebreide infomarkt geeft de nodige inspiratie om tot actie over te gaan.
 
De medische risico’s die ouderen lopen bij het langer zelfstandig wonen, de eenzaamheid, isolement, babbeltrucs van criminelen, insluipers, brand, valpreventie, allerhande hulpmiddelen, ledenverenigingen, ondersteuning WonenPlus, klussendiensten, eettafels, rookmelders en nog veel meer zaken kwamen aan de orde.
 
De aanwezigen waren vol lof over de presentaties en de verstrekte informatie. Ook de gemeente Waterland onderkent het belang van Zorg voor Waterland en geeft financiële ondersteuning. Komend voorjaar zal aan dit mooie initiatief een vervolg worden gegeven.
 
Onderstaand de volgende bijeenkomsten in de gemeente Waterland:
Broek in Waterland : woensdag 25 november 2015, aanvang 19.30 uur in de Draai 33
Ilpendam : woensdag 2 december 2015, aanvang 19.30 uur in het Dorpshuis
Monnickendam : woensdag 9 december 2015, aanvang 19.30 uur in de Bolder
 

Bron: Jan Commandeur, dinsdag 24 november 2015

naar Marker Nieuws indexpagina