naar Marker Nieuws indexpagina
Halve finalist Cameretten pikt Persoonlijkheidsprijs
 
Maarten Willemse uit Marken, deed mee aan het Cameretten festival en nam de felbegeerde Persoonlijkheidsprijs mee naar huis. ‘Na afloop stond dat ding daar, eenzaam… ik heb me er maar over ontfermd.’ 
 
De cabaretier haalde de finale niet, maar moest wel aanwezig zijn omdat ook hij kans zou maken op de Persoonlijkheidsprijs.
 
Verplicht aanwezig
Maarten legt het uit op Facebook: Wij, de zes uitgeschakelde halve-finalisten, moesten verplicht aanwezig zijn bij de finale. Reden: de persoonlijkheidsprijs kan ook worden toegekend aan een halve-finalist. Dus wij moesten van half acht tot half twaalf vier uur lang in de zaal toekijken en voelen: wat jammer dat ik daar niet op dat podium sta en wat frustrerend om hier aan de kant te zitten. Geen van onze hoofden stond naar cabaret kijken. Laat staan naar ook nog drie kwartier cabaretbingo daarna. Laat staan naar ook nog drie kwartier Guido Wijers dáárna.
 
‘Kom ‘m maar halen’
Vervolgens besloot de jury de prijs niet uit te reiken, om nog onduidelijke reden. Toen Maarten de prijs vervolgens ergens in een hoekje zag staan, twijfelde hij geen moment. Hij nam ‘m mee en nodigt alle andere halve-finalisten uit bij hem langs te komen om te prijs te aanschouwen en ermee op de foto te gaan. En de jury is ook welkom: U mag te allen tijde langskomen om hem op te halen. Ik geef hem u wellicht niet mee, maar ik zal er vier uur lang zorgvuldig over nadenken vóórdat ik dat aan u meedeel.
 
Gepubliceerd op maandag 30 november 2015

Bron: Linda, vrijdag 4 december 2015

naar Marker Nieuws indexpagina