naar Marker Nieuws indexpagina
Succesvolle 'Edukans schoenendoosactie' op basisschool De Rietlanden
De stoomboot van schoenendozen
 
Afgelopen november/december deed de Protestants Christelijke Basisschool 'De Rietlanden' op Marken wederom mee aan de 'Schoenendoosactie' van Edukans. Dat is een actie, waarbij alle kinderen van de school thuis een schoenendoos mooi mochten versieren als cadeaudoos en die daarna vulden met schoolspullen en speelgoed. Die dozen gaan vervolgens naar kinderen in vluchtelingenkampen, weeshuizen en ziekenhuizen van oorlogsgebieden.
 
Veel kinderen in ons land krijgen met Sinterklaas en vaak ook met Kerst cadeautjes, maar voor bovengenoemde kinderen stroomt er vaak narigheid in plaats van speelgoed naar binnen.  Daarom hebben de kinderen van 'De Rietlanden' op deze manier iets voor hun leeftijdgenootjes in heel slechte omstandigheden willen doen.
 
En met wat voor resultaat!!!  Er werden 127 prachtig versierde en gevulde schoenendozen ingeleverd die dus bestemd zijn voor die kinderen in vluchtelingenkampen, weeshuizen en ziekenhuizen van oorlogsgebieden.
 
Na sluiting van de Schoenendoosactie hebben de stagiaires Samantha en Charlotte er in de gemeenschapsruimte van de school een prachtige stoomboot van gemaakt, die de kinderen ook aan Sinterklaas nog konden laten zien.
 
Op donderdag 10 december jongstleden werden de dozen weggebracht naar één van de vele verzamelpunten in ons land. Daar werden ze nog voorzien van wat gedroogde voeding zoals bijvoorbeeld rijst en bonen en het Kerstverhaal. Om daarna verscheept te worden naar de kinderen die niets tot weinig bezitten.
 
Er zullen weinig cadeaus zijn die de komende tijd met zo veel dankbaarheid en blijdschap in ontvangst genomen worden door kinderen als de Schoenendozen die landelijk verzameld zijn door Edukans. 
De verzending van de dozen kost zes euro per doos en dat geld gaan we ophalen met een actie die in 2016 gevoerd gaat worden.  De Oudercommissie van de school is zo aardig geweest tot die tijd het vervoersbedrag voor te schieten. 
 
    Juf Samantha en juf Charlotte hebben begin december van de 127 dozen een mooie stoomboot in de gemeenschapsruimte gemaakt
   Ze breken de stoomboot van dozen af en gaan samen de auto inladen
   
Met z'n allen laden kinderen de auto in met 127 mooi versierde schoenendozen
Afgifte van de dozen in het inleverpunt Nieuwegein
Vandaar gaan ze naar de centrale hal in Lelystad om daarna verder vervoerd en verscheept te worden 

Bron: Eef Visser, zaterdag 19 december 2015

naar Marker Nieuws indexpagina