naar Marker Nieuws indexpagina
Openbare laadpaal voor elektrische auto's Marken op onmogelijke locatie
 
Donderdag 5 november 2015 maakte de redactie al bekend dat de openbare laadpalen voor elektrische auto's er aan zaten te komen in Waterland en dus ook op Marken. Zie artikel 8887.
 
Op Marken waren twee opties. Zie onderstaande tekening.
 
 
De redactie heeft vele malen contact gehad met de medewerker verkeerszaken bij de gemeente Waterland, over de perfecte locatie voor deze oplaadpaal. Volgens vele ´locatie 1´.
 
Deze middag werd de redactie gebeld door een verontruste bewoner van de Kets, dat drie medewerkers van Liander bezig waren met de aanleg van een oplaadpaal nabij de Kets (´locatie 2´). Een parkeerplaats waar de bewoners van de Kets ('de Fort') hun voertuig meestal parkeren. Veelal krijgen de omwonenden een bewonersbrief van de gemeente bij dit soort zaken, maar die had deze bewoner ook niet ontvangen.
 
 De redactie is gaan kijken en zelfs de medewerkers van Liander vonden dit een ´onmogelijke plaats´ en dat 'locatie 1' een veel betere is. Zeker als er straks géén parkeerwachters meer zijn, om de locatie van de palen aan te wijzen. Maar de Ipad tekening gaf de medewerkers 'locatie 2' aan.
 
Op de website van de gemeente Waterland kon ook geen verdere informatie over dit besluit gevonden worden.
 
   dinsdag 22 december 2015
Dinsdag morgen wederom contact opgenomen met de medewerker verkeerszaken bij de gemeente Waterland. En de oplaadpaal staat inderdaad op de verkeerde locatie. MRA-elektrisch, de leverancier, heeft de verkeerde tekening ontvangen. De oplaadpaal wordt binnenkort op 'locatie 1' geplaatst.
 
de Ipad tekening geeft ´locatie 2´ aan  

Bron: PepProductions, maandag 21 december 2015

naar Marker Nieuws indexpagina