naar Marker Nieuws indexpagina
Waterland binnenkort vele oplaadpunten rijker
Waterland stimuleert elektrisch autorijden
De oplaadpaal op Marken, aangebracht op de 'verkeerde' locatie
 
Binnen de gemeente Waterland is veel vraag naar oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s. Met subsidie van het Rijk, de Metropool Regio Amsterdam en de Stichting Duurzaam Waterland worden zes laadpalen in Waterland gerealiseerd; twee ervan worden nog in december geplaatst. Daarnaast start begin volgend jaar een pilot ‘laadvoorzieningen aan lantaarnpalen’. Deze pilot heeft als doel te onderzoeken of deze alternatieve oplaadpunten mogelijk kostenneutraal zijn te realiseren.
 
Groeiende vraag naar duurzame oplossingen
Wethouder Laura Bromet hierover: “Het is goed om te merken dat steeds meer mensen kiezen voor een duurzame manier van vervoer door middel van elektrische auto’s. Wij merken dat vooral aan de toenemende vraag naar oplaadvoorzieningen. Er hebben zich inmiddels al 31 inwoners bij de gemeente gemeld en die willen wij natuurlijk graag helpen. Met de Metropool Regio Amsterdam en Stichting Duurzaam Waterland zijn afspraken gemaakt over de aanschaf en beheer van zes laadpalen. Dit is alleen niet voldoende om aan de groeiende vraag naar laadvoorzieningen te voldoen. Daarom ben ik blij met deze pilot voor laadvoorziening aan lantaarnpalen. Een initiatief  dat prima past in onze ambities voor een duurzaam en leefbaar Waterland.”

De pilot ‘laadvoorziening aan lantaarnpalen’ wordt aangegaan voor de duur van één jaar en start naar verwachting in januari 2016. Zes maanden na de aanvang van de pilot volgt een evaluatie. Mocht de pilot namelijk een succes worden dan zal de gemeente een aanbesteding- dan wel concessieprocedure opstarten voor de uitrol van deze publieke laadvoorzieningen aan lantaarnpalen.
 
Locaties
De twee openbare laadpalen die nog dit jaar geplaatst worden komen op het parkeerterrein Pierebaan/
Swaensborch in Monnickendam en op het grote parkeerterrein  van Marken. Begin 2016 worden laadpalen geplaatst op parkeerterrein het Bolwerk te Monnickendam, parkeerterrein Nieuwland en bij parkeerplaatsen langs de Wagengouw te Broek in Waterland en bij parkeerplaatsen De Noord te Ilpendam. 
De laadvoorzieningen aan lantaarnpalen worden aangelegd in Monnickendam en Broek in Waterland.  De exacte locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 22 december 2015

naar Marker Nieuws indexpagina