naar Marker Nieuws indexpagina
Kampioensschaal voor Brandweer Marken
Het winnende team, samen met Frank Kuntz en Robin Alblas
Namens Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, reikte Robin Alblas afgelopen woensdagavond de kampioensschaal uit aan de postcoŲrdinator van Brandweer Marken Dirk Boes, in de brandweerkazerne aan de Buurterstraat. Zaterdag 24 september jongstleden werd Marken in Berghem Nederlands kampioen in de klasse 112.
 
Brandweer Marken was reeds gehuldigd, namens de gehele gemeente Waterland, door burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon, woensdag 28 september op het Kerkplein te Marken. Maar woensdag was het de beurt aan de Veiligheidsregio.
 
De avond begon met een toespraak van Frank Kuntz, afdelingshoofd bij de Veiligheidregio. Vervolgens kwam Robin Alblas, gebiedscommandant, aan het woord. Hij prees de waarde van dit kampioensschap, ook voor de regio. Na de lovende woorden reikte hij de kampioensschaal uit aan Dirk Boes. Hij reikte tevens een foto van het winnende team op canvas uit. Voor dit moment kwam de enige vrouw van het team, Ashley Zeeman, naar voren om dit cadeau in ontvangst te nemen. Een leuk aandenken aan dit historische moment. Na deze officiŽle momenten richtte Dirk Boes zich tot de aanwezigen. Hij memoreerde de opbouw in de ruim vijfentwintig jaar, waarin Marken deel heeft genomen aan de vaardigheidstoetsen van het ABWC en het behalen van het landskampioenschap. Hij prees hoe oud-commandant Jongejaap Zondervan reeds jaren geleden iedereen aanmoedigde, om mee te doen met wedstrijden. En dat dit een basis was voor het behaalde kampioenschap. Tevens bedankte hij oud-commandant van Waterland, Iwan Schaap, die middelen beschikbaar stelde, om deel te kunnen nemen, zodat Marken als zelfsturende post kon fungeren.
 
ĎKlasse 112í betreft een vaardigheidstoets welke wordt georganiseerd onder auspiciŽn van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comitť (ABWC), in samenwerking met de medewerkers van de plaatselijke brandweerposten.
kampioenstaart kampioensschaal
  Frank Kuntz
Robin Alblas  
Robin Alblas reikte de kampioensschaal uit aan Dirk Boes Ashley Zeeman nam de canvas foto in ontvangst
Op de foto's ontbrak Dennis Boes wegens vakantie

Bron: PepProductions, woensdag 12 oktober 2016

naar Marker Nieuws indexpagina