naar Marker Nieuws indexpagina
Eddy Schipper rent de New York Marathon voor KiKa
Zoals misschien al wel bij je bekend ga ik zondag 6 november aanstaande voor KiKa de New York Marathon hardlopen.
 
Dat doe ik natuurlijk op de eerste plaats omdat ik het leuk vind om de ervaring van de Marathon te lopen in New York een keer mee te maken maar nadat ik 3 jaar geleden de ervaring van een marathon al een keer heb meegemaakt wilde ik dat nu ook doen voor een goed doel en dat goede doel is KiKa geworden.
 
Waarom voor KiKa ?
Ik ga voor KiKa lopen omdat deze stichting mij altijd al aansprak en ik vorig jaar na een oproep op facebook een bijeenkomst heb bijgewoond waarin verteld werd wat het idee was achter “Run for KiKa” is.
KiKa doet bewust geen deur-aan-deur-collecte om mensen bewuster te laten kiezen om geld aan dit goede doel te geven. Om de mensen in “beweging” te krijgen voor dit goede doel worden er door het hele land runs georganiseerd om geld in te zamelen maar worden er ook voor een aantal Marathons inschrijvingen gedaan (in 2016 Londen, Berlijn en New York en in 2017 komen daar ook Tokyo en Chicago bij).
Van de deelnemers die voor KiKa een marathon willen lopen wordt verwacht dat zij een bepaald bedrag ophalen, daarin zitten de kosten voor het hotel, de vlucht naar de stad toe en de inschrijving voor de Marathon. Deze kosten heb ik natuurlijk voor eigen rekening genomen, dus al het geld dat ik via sponsering heb binnengehaald is voor KiKa !. Het minimumbedrag heb ik inmiddels binnengehaald via onder andere “Heel Marken bakt voor KiKa” tijdens de Marker Havenfeesten, familie, collega’s, (on)bekende maar ook bedrijven. Ze hebben het geld persoonlijk aan mij gegeven maar ook via mijn KiKa-account www.runforkikamarathon.nl/eddy-schipper . Op deze site kan je dus geld storten (moet je wel nog 35 cent voor Ideal bij betalen) maar je kan daar ook zien wie mij allemaal via deze site hebben gesponsord.
 
Wat doet KiKa eigenlijk met het geld ?
KiKa laat met dit geld onderzoeken plaatsvinden naar Kinder kanker. Op dit moment is de genezingskans nog 75% wat betekent dat 1 op de 4 kinderen deze verschrikkelijke ziekt niet overleefd. Het doel is om (door middel van onderzoek) dit % te verhogen naar een genezingskans van 95% in 2025. Gezien de ontwikkelingen en ervaringen uit eerdere onderzoeken is dit een reëel doel maar daar is natuurlijk wel geld voor nodig. Ik weet dat veel Markers al regelmatig geld overmaken naar KiKa wat natuurlijk fantastisch is maar als je dat (nog) niet doet doe het dan dit jaar een keer via mijn account www.runforkikamarathon.nl/eddy-schipper zodat wij Kika kunnen laten zien dat Marken KiKa ook steunt. 
 
Zoals gezegd heb ik het minimale bedrag al opgehaald maar ik zou het dus heel mooi vinden als ik als Marker kan laten zien dat ook Marken achter KiKa staat en we de laatste weken een nog mooier bedrag kunnen ophalen.
 
Op dit moment zit ik op bijna 7.000 euro en hebben alle 113 lopers van de NY marathonlopers van 2016 voor KiKa tot nu toe bijna 715.000 euro opgehaald.
Het zou mooi zijn als ik tenminste op 8.000 euro kom voordat ik donderdag 3 november naar New York afreis.
Elke euro is welkom !!
 
Nogmaals steun KiKa doneer op www.runforkikamarathon.nl/eddy-schipper

Bron: Eddy Schipper, zondag 23 oktober 2016

naar Marker Nieuws indexpagina