naar Marker Nieuws indexpagina
Marken sluit herdenkingsjaar 1916-2016 af met meezingfestival
Het Marker Mannenkoor met vele gastzangers onder leiding van Jan Peereboom
 
Dorpshuis ‘Het Trefpunt’ op Marken was afgelopen zaterdag het decor voor het ‘Liederen van de Zee’ festival georganiseerd door het Marker Mannenkoor in samenwerking met de Kokosmakronen. Met deze avond werd tevens het Herdenkingsjaar1916-2016 officieel afgesloten door de Stichting Herdenking Watersnood 1916. Marken kan terug kijken op een geslaagde avond.
 
Kinderdisco
De avond begon met een kinderdisco. DJ Mario Boes kon de kids perfect entertainen in de Biljartzaal van het Trefpunt. Vele kinderen gingen uit hun dak, met de muziek van Mario.
 
Zomerprijsvraag
Vervolgens kwam er een officieel gedeelte. Afgelopen zomer werd er een ‘Zomerprijsvraag’ uit geschreven, met het thema ‘Watersnood’. Waar denk je aan / wat zie je voor je als je denkt aan ‘Watersnood’. Er waren drie leeftijd categorieën. Van vier tot en met acht jaar (categorie ‘A’),  van negen tot en met twaalf jaar (categorie ‘B’) en dertien jaar en ouder (categorie ‘C’). Er was een juryprijs en een publieksprijs. De juryprijzen gingen naar Ramses Hermus (A), Yorn van der Star (B) en Luutje Dorland-Commandeur (C). In de jury zaten Rob Cerneüs jr., Trix Oostermann en Barnet Kansil. Voor de publieksprijs konden de aanwezigen tussen half zeven en half acht stemmen. Er waren 106 stemmen uitgebracht. De publieksprijzen gingen naar Lisa de Groot (A), Lieke Schipper (B) en Cees Klaas Moenis (C).  De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon. De winaars kregen een diner bon, beschikbaar gesteld door ‘De Taanketel’ en ‘Land en Zeezicht’.
 
Liederen van de Zee festival
Na het officiële gedeelte was het tijd, waar de meeste voor gekomen waren, het ‘Liederen van de Zee’ festival. Het Marker Mannenkoor had medio augustus een oproep gedaan voor gastzangers. Daar is wederom goed op gereageerd. Het koor telde afgelopen zaterdag 59 personen. Het koor hoopt op deze manier ook wat nieuwe leden te werven. Vele liederen passeerden de revue, onder leiding van Jan Peereboom, welke door het aanwezige publiek werden meegezongen. Het Mannenkoor had samen met de gastzangers een aantal zondagen gerepeteerd en werden bij een aantal liederen ondersteund door de Kokosmakronen. De jongste van het koor was 20 jaar en de oudste 81 jaar.
 
Het koor zong liedjes als ‘De Vissers van Capri’, ‘Zuiderzeebalade’ tot ‘Adio adio’. De aanwezigen konden deze nummers allemaal meezingen, daar er voor tekstboekjes was gezorgd. Als finale werd het ‘Marker Volkslied’ vertolkt, waarbij het gehele Trefpunt meezong.
 
De Kokosmakronen zongen ook zelf een aantal nummers uit hun repertoire en in de pauze werden de aanwezige in het Trefpunt vermaakt door DJ Mario, met vele Nederlandstalige liedjes.
 
Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagde avond, zowel voor de artiesten als het toegestroomde publiek.
 
** Zomerprijsvraag **
Rob Cerneüs jr. en Trix Oostermann categorie ‘A’ 
categorie ‘B’  categorie ‘C’ 
** Kinderdisco **
** Liederen van de Zee festival **
Link naar alle foto's

Bron: PepProductions, zondag 23 oktober 2016

naar Marker Nieuws indexpagina