naar Marker Nieuws indexpagina
Speeltuin op Marken is gereed voor ‘winterslaap’
Op de foto ontbreken de jongste vrijwilligers, Fem en Pepijn, die ook goed hebben meegeholpen
 
Na een aantal mooie nazomerse dagen begint nu langzamerhand de herfst zijn intrede te doen.
Het bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en een aantal vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag de najaars speeltuinwerkdag gehouden, met als doel de speeltuin gereed te maken voor zijn ‘winterslaap’.
 
Op deze zonnige zaterdag hebben de vrijwilligers, jong en oud, zich in het zweet gewerkt om alles in orde te maken. De valveilige ondergronden zijn onkruidvrij gemaakt en geëgaliseerd zodat ze weer voldoen aan de wettelijke regels. Daarnaast zijn een aantal aandachtspunten uit het inspectierapport verholpen. Verder zijn de niet-kindvriendelijke planten en struiken uit de speeltuin verwijderd  en gesnoeid die het hekwerk langs de Walandweg overwoekerden.
 
Voor het meewerken hoef je overigens niet volwassen te zijn, daar er ook enkele kinderen hard mee hielpen met de werkzaamheden.
 
Eind maart 2017 vindt de volgende speeltuinwerkdag plaats en het bestuur hoopt  met de hulp van vele vrijwilligers een nieuw speeltoestel aan de mooie speeltuin te kunnen toevoegen.
Heb je een idee? Of zeg je dit speeltoestel zou ik graag in de speeltuin zien? Stuur een berichtje naar speeltuin@gmail.com. Het bestuur zal hier in het nieuwe jaar meer over bekend maken.
 
met dank aan Pieter de Groot

Bron: PepProductions, zondag 23 oktober 2016

naar Marker Nieuws indexpagina