naar Marker Nieuws indexpagina
Mantelzorger: kom op de thee!
Meld u aan voor de dag van de mantelzorger op 10 november 2016
 
Op 10 november is de jaarlijkse dag van de mantelzorg. Ook dit jaar wil gemeente Waterland zijn waardering laten blijken aan alle mantelzorgers die een inwoner van Waterland verzorgen. Samen met WonenPlus Waterland  wordt er die dag een gezellige high tea georganiseerd en wordt er namens de gemeente een leuke waardering verstrekt. De high tea vindt plaats op donderdag 10 november in De Bolder (ít Spil 1, Monnickendam) om 14.00 uur. Vanaf 13.30 uur start de inloop. Tussen 15.30 uur en 16.00 uur wordt deze middag weer afgesloten. Om deel te nemen is het belangrijk dat u zich van tevoren aanmeldt..
 
Wanneer ben ik Mantelzorger?
Een mantelzorger is iemand die langdurig en/of intensief zorgt voor een naaste met wie hij of zij een persoonlijke band heeft. Hij of zij is geen beroepskracht of vrijwilliger vanuit een organisatie. Denk bijv. aan een vrouw die zorgt voor haar dementerende vader, een man die zorgt voor zijn vrouw met een spierziekte of ouders die zorgen voor een zorgintensief kind. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Daarom willen wij de mantelzorgers op 10 november graag in het zonnetje zetten.
 
Aanmelden voor de high tea en/of waardering
Om deel te nemen aan de high tea of  in aanmerking te komen voor de waardering meldt u zich aan bij WonenPlus Waterland. Dit betreft geen verplichte registratie maar alleen een aanmelding voor deze dag. Dit kan tot uiterlijk maandag 7 november 12.00 uur telefonisch via (0299) 650 480 (maandag t/m vrijdag 10.00-12.00 uur) of door middel van een e-mail naar wonenpluswaterland@rswp.nl.
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 25 oktober 2016

naar Marker Nieuws indexpagina