naar Marker Nieuws indexpagina
Feestweek gestart van 70-jarige Sportvereniging Marken
-
Voorzitter Jan Peereboom met de toost welke werd uitgebracht op het jubileum van Sportvereniging Marken
Zaterdag 29 oktober vond de start plaats van de feestweek van Sportvereniging Marken in kantine ‘Nooitgedacht’. Deze week wordt het zeventig jarige jubileum van de Sportvereniging gevierd.
 
Voorzitter Jan Peereboom trapte om 18.15 uur af met een openingswoord. Hij memoreerde hoe S.V. Marken werd opgericht in de lunchroom van Sijmen Peereboom in 1946. De vereniging begon in die jaren met honderd leden en twee elftallen en een abominabel veld nabij Wittewerf. Als hoogtepunten werd onder andere de debuut wedstrijd in de eerste klasse genoemd op zaterdag 30 augustus 1975. IJsselmeervogels werd toen met 5-3 naar huis gestuurd. Ook de KNVB kwartfinale seizoen 1985-1986 mag niet vergeten worden. Op dinsdag 22 april 1987 werd helaas verloren van FC Den Haag in het FC Volendam stadion, 0-1.
 
Ook heeft de vereniging spelers voort gebracht die in het Nederlands vrouwen elftal spelen (Kelly Zeeman) en in het Nederlands CP-team (George van Altena).
 
Hij bedankte bij voorbaat de feestcommissie voor hun inzet en het organiseren van de feestweek. Daarna was het tijd voor het uitbrengen van een toost op de jarige sportvereniging. Alle aanwezigen kregen een borrel en werd er gezamenlijk een toost uitgebracht op het jubileum.
 
De muziek werd deze avond verzorgd door de ‘huis DJ’ Jan Commandeur en de ‘Havendijkband’.
 
Alle sponsoren, ondernemers, verenigingen & stichtingen op Marken hadden een uitnodiging ontvangen voor de opening. Veel van hen waren aanwezig. Ook de leden en vrijwilligers waren goed vertegenwoordigd.
‘Havendijkband’
Programmafeest

Bron: PepProductions, zaterdag 29 oktober 2016

naar Marker Nieuws indexpagina