naar Marker Nieuws indexpagina
Vanaf 5 november nieuwe dramaserie 'Als de dijken breken'
'Als de dijken breken', vanaf zaterdag 5 november 2016, 20.25 uur, EO, NPO 1
De EO zendt vanaf 5 november de nieuwe dramaserie Als de dijken breken uit.
Deze zesdelige serie vertelt over een hedendaagse watersnoodramp in Nederland en delen van Vlaanderen. Vijf miljoen Nederlanders wonen onder zeeniveau. Wat blijft er over van ons Nederland als er zich anno nu een watersnoodramp voltrekt? Wat zijn de rampzalige gevolgen en vooral; hoe bouw je je leven, hoe bouwen we Nederland weer op?
 
Het verhaal
Het weer in Nederland is al dagen onstuimig en iedereen zet zich schrap. Is dit de storm die slechts eens in de tienduizend jaar voorkomt? In het somberste scenario betekent het een regelrechte ramp voor de inwoners van de westelijke provincies. De Nederlandse delta is niet opgewassen tegen een stormvloed van deze omvang. Ook de belangrijkste waterkeringen van ons land houden dan geen stand. Miljoenen mensen staan voor een onmogelijke keuze en moeten vrezen voor hun leven als de dijken breken.

Zes van hen volgen we in een meeslepende en indringende mozaļekvertelling over relaties in zwaar weer, een landsbestuur onder druk en de veerkracht van een natie. Zeker als blijkt dat de storm de personages niet loslaat zodra het tij gekeerd is. Kun je opnieuw beginnen als alles is verwoest, en hoe doe je dat dan?
 
Cast
De kijker maakt kennis met het omhoog gevallen echtpaar Wienesse (Loek Peters en Susan Visser) die te midden van de storm ontdekken wat hun relatie nu echt waard is. En met de nieuwbakken premier Hans Kreuger (Gijs Scholten van Aschat) voor wie de ramp alle politieke verhoudingen volledig op scherp zet. Voormalig orkestdirigent David Stein (Aart Staartjes) vindt in de storm iets dat zijn leven weer de glans geeft die het met zijn pensionering had verloren. Sonja de Koster (Daisy van Praet) worstelt in Ostende met het geweld dat haar gezin overspoelt, terwijl haar man Ronnie (Thomas Ryckewaert) probeert te ontkomen uit een Nederlandse gevangenis in ondergelopen gebied.
 
De regie is in handen van Hans Herbots (Flikken, Vermist), scenario’s door Karin van der Meer (Penoza, Zwarte Tulp, Nieuwe Buren) en Maarten Lebens (Moeder, ik wil bij de revue, Toscaanse bruiloft), en Wout Tielemans schreef de Vlaamse dialogen. De cast bestaat, naast bekende Nederlandse gezichten, ook uit gerenommeerde Vlaamse acteurs.
 
'Als de dijken breken', vanaf zaterdag 5 november 2016, 20.25 uur, EO, NPO 1

Bron: NPO, zondag 30 oktober 2016

naar Marker Nieuws indexpagina