naar Marker Nieuws indexpagina
Diploma’s, jubilarissen en afscheid nemen bij jaarlijkse korpsavond brandweer Waterland
 
In het dorpshuis van Zuiderwoude werd afgelopen zaterdag de jaarlijkse korpsavond van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland voor de brandweerposten van de gemeente Waterland  georganiseerd.  Er werden diploma’s uitgereikt, jubilarissen in het zonnetje gezet en er werd afscheid genomen van brandweermensen van de posten Marken, Ilpendam, Broek in Waterland en Monnickendam.
 
De avond werd geopend door Gebiedscommandant Robin Alblas. Vervolgens gaf hij de microfoon aan de burgemeester van de gemeente Waterland, Luzette Wagenaar-Kroon. Zij begon haar verhaal met een korte terugblik naar afgelopen week, de crisisoefening ‘Waterwolf’ op Marken. Vele brandweer mensen waren daarbij aanwezig.
 
Daarna werd begonnen met de diploma uitreiking. Remco Volger en Ashley Zeeman kregen een certificaat oefenleider. Klaas Hoogendoorn mocht een diploma voertuigbediener / pompbediener in ontvangst nemen. Een diploma chauffeur was er voor  Anne-Karina Maasland. Arno Kloppenburg, Edgar Zondervan en Murat Tuncer kregen een diploma manschap A. Allen kregen tevens een bos bloemen.
 
Er waren ook jubilarissen. Dit waren Rick Haasnoot (20 jaar), Frans Lubrecht (30 jaar), Klaas Zeeman (30 jaar) en Dirk Boes (35 jaar). Deze personen kregen de vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid, een bijbehorende oorkonde en een bos bloemen.
 
Ook werd er afscheid genomen van een aantal brandweermensen. Michel Wals ‘zwaait af’ na een dienstverband van ruim 13 jaar. Hij kreeg ook een vrijwilligersmedaille voor 12,5 jaar trouwe dienst. René in het Veld nam na bijna vijf jaar afscheid. De volgende afscheid nemende personen kregen tevens een vrijwilligersmedaille: Bart Moerman (na 26 jaar), Piet Honingh (na 34 jaar) en Leendert Wals (na 37 jaar). Allen kregen ook een bos bloemen, een brandweer beeldje en een oorkonde.
 
Na het officiële gedeelte kon een ieder onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig napraten.
 
Remco Volger (post Monnickendam) Ashley Zeeman (post Marken)
Klaas Hoogendoorn (post Broek in Waterland) Anne-Karina Maasland (post Broek in Waterland)
Arno Kloppenburg (post Monnickendam) Edgar Zondervan (post Marken)
Murat Tuncer (post Marken) Rick Haasnoot (post Monnickendam)
Frans Lubrecht (post Broek in Waterland) Klaas Zeeman (post Marken)
Dirk Boes (post Marken) Michel Wals (post Ilpendam)
René in het Veld (post Ilpendam) Bart Moerman (post Broek in Waterland)
Piet Honingh (post Marken) Leendert Wals (post Ilpendam)

Bron: PepProductions, zondag 6 november 2016

naar Marker Nieuws indexpagina