naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
Trouwe ‘Redders aan de Wal’ verwelkomd op KNRM station Marken
De trouwe Redders aan de Wal met de vrijwilligers van KNRM station Marken
 
Een organisatie als de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) krijgt géén subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs. Deze worden bij de KNRM ‘Redder aan de Wal’ genoemd. Trouwe donateurs worden elk jaar door de KNRM in het zonnetje gezet. Afgelopen zaterdag werden op station Marken dertien trouwe Redders aan de Wal met een insigne onderscheiden.
 
Tussen de 10.30 en 11.00 uur werden de trouwe donateurs, welke de KNRM meer als vijftig jaar geldelijk steunen, ontvangen in het KNRM boothuis aan de haven van Marken.  De meeste genodigden kwamen met een partner of ander familielid.

De ochtend begon met een woord van welkom door de voorzitter van de plaatselijke commissie van station Marken, mevrouw Luzette Wagenaar-Kroon. Na de welkomstwoorden hield coördinator communicatie, mevrouw Nina Lambalk, een presentatie over de organisatie KNRM. Van het ontstaan in 1824 tot heden. En wat hield de mensheid bezig in de jaren, toen de aanwezigen trouwe donateurs zich hadden aangemeld als donateur bij de KNRM.  
 
Na deze presentatie was het tijd voor de trouwe donateurs. Deze kregen uit handen van Luzette Wagenaar-Kroon een insigne opgespeld. Dit als dank voor de lange periode van donateurschap. Acht personen kregen een zilveren speld voor 50 jaar donateurschap. Vijf personen kregen een gouden speld voor 60 jaar ´Redder aan de Wal´. Deze personen kregen niet alleen een speld, maar ook een persoonlijke bedank brief en het boek “Wie goed doet…,”, een boek over waarom heten reddingboten zoals ze heten.
 
Aansluitend werd er een vaartocht gemaakt met de reddingboten ‘Frans Verkade’ en ‘Hendrik Jacob’. Degenen die slecht ter been waren konden meevaren aan boord van de ‘EVA’, een motorjacht van Dirk-Jan van Geemen. Opvallend was, dat ondanks de hoge leeftijd van enkele aanwezigen, niemand dit wilde missen en dus voeren bijna alle genodigden mee. Hierna keerde iedereen terug naar het boothuis, waar onder het genot van een hapje en een drankje werd nagepraat over de vaartocht.
 
De boeken en de 13 speldjes liggen klaar Een zilver speldje voor 50 jaar 'Redder aan de Wal' Mevrouw Wagenaar-Kroon spreekt de aanwezigen toe
** Woord van welkom **
** Uitreiking speldjes **
  Een zilver speld voor 50 jaar 'Redder aan de Wal'  
Een zilver speld voor 50 jaar 'Redder aan de Wal'   Een zilver speld voor 50 jaar 'Redder aan de Wal'
  Een zilver speld voor 50 jaar 'Redder aan de Wal'  
Een zilver speld voor 50 jaar 'Redder aan de Wal'   Een zilver speld voor 50 jaar 'Redder aan de Wal'
  Een zilver speld voor 50 jaar 'Redder aan de Wal'  
Een zilver speld voor 50 jaar 'Redder aan de Wal'   Een gouden speld voor 60 jaar 'Redder aan de Wal'
  Een gouden speld voor 60 jaar 'Redder aan de Wal'  
Een gouden speld voor 60 jaar 'Redder aan de Wal'   Een gouden speld voor 60 jaar 'Redder aan de Wal'
  Een gouden speld voor 60 jaar 'Redder aan de Wal'  
** Varen....... **
** Napraten....... **

 

 

Bron: PepProductions, zaterdag 12 november 2016

naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek