naar Marker Nieuws indexpagina
Sinterklaas zet voet aan wal op Marken
 
Tussen de regenbuien door, kwam de stoomboot van Sinterklaas afgelopen zaterdag de haven van Marken binnen varen.  Met de ‘Spanje’ en twee reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), arriveerden de Sint en heel veel zwarte Pieten op Marken. Organisatie was in handen van de Marker Evenementen Stichting (MES).
 
De ‘Spanje’ werd door de reddingboten van de KNRM met de juiste koers de haven van Marken binnen geloodst. Vooraf was de diepte van de haven reeds gemeten door één van de Pieten.
 
Op de kade werd de Goedheiligman van harte welkom geheten door burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon van de gemeente Waterland en presentator André. Met de evacuatie oefening ‘Waterwolf’ van een paar weken geleden in het achterhoofd, had de Sint laarzen aangetrokken in plaats van z’n normale schoenen. De hoofd Piet had, om die zelfde reden, een zwemvest om. De Sint had via www.MarkerNieuws.com al het ‘evacuatie’ nieuws gevolgd in Spanje. De burgemeester kon hem geruststellen. Het was een oefening en Marken heeft niet echt onder water gestaan.
 
De Sint kreeg vervolgens de sleutels van Marken overhandigd door de burgemeester, waarna het gevolg via de Buurten, Buurterstraat en Kerkbuurt arriveerde bij dorpshuis Het Trefpunt. Ook dit jaar stonden vele buitenlandse toeristen dit typisch Nederlandse spektakel te aanschouwen op het schiereiland. Of die mensen er iets van hebben begrepen ?
 
In het dorpshuis werd de Sint wederom toegesproken door de burgemeester en presentator André en werd de uitslag van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt. Na deze bekendmaking werd een (klein) toneelstukje opgevoerd door Mario Boes en aantal Pieten.
 
Omstreeks 13.45 uur kwam een einde aan het feest in het dorpshuis en konden alle kinderen thuis hun schoen gaan zetten.
 
-
Link naar alle foto's van de Sinterklaas intocht 2016 op Marken

Bron: PepProductions, zondag 20 november 2016

naar Marker Nieuws indexpagina