naar Marker Nieuws indexpagina
Tarief parkeerterrein Marken: 1,90 of 3,00 per uur ?
 
D66Waterland heeft een amendement ingediend om het tarief op 1,90 per uur te stellen. Daardoor blijft het voor iedereen leuk om even naar Marken te gaan voor een wandeling, een drankje op een terras aan de mooie haven of een hapje eten. Mochten wij hier geen meerderheid voor krijgen dan gaat tarief conform het huidige voorstel tussen 08.00 uur en 20.00 naar 3,- per uur met een maximum van drie betaalde uren ( 9,=).
 
Sinds de introductie van parkeerautomaten op Marken loopt het parkeren niet meer helemaal soepel. Nou is het zo dat aan de oude situatie met het parkeerwachtershuisje nadelen (onder andere ARBO wetgeving en afstorten contant geld) zaten die moesten worden opgelost. Het college koos voor een overstap naar parkeerautomaten, echter, het bleek lastig om de dagtoerismebelasting van 0,55 per toerist per dag via de automaten te innen. Waterlanders en regulieren bezoekers van de inwoners hoeven dit immers niet te betalen. De combinatie van te weinig automaten, het invoeren van het aantal meerijders en het kenteken, leidde tot ergernis en wachtrijen.
 
Terecht dat dit systeem moest worden vervangen. Er werd echter gekozen voor het afschaffen van de dagtoerismebelasting (ten gunste van enkele touroperators) en het verhogen van onder andere het parkeertarief (ten koste van de overnachtende en parkerende toerist). Juist dit parkeertarief is nadelig voor Waterlanders die even naar Marken willen, vindt D66. U kunt wel een jaarvergunning aanvragen voor ongeveer tien betaalde parkeeruren.
 

Bron: D66 Waterland, maandag 12 december 2016

naar Marker Nieuws indexpagina