naar Marker Nieuws indexpagina
Zijn 'Tiny Houses' haalbaar aan de Boxenring op Marken ?
Onderdeel van 'Plan van aanpak Wonen op Marken'
 
Onderstaande een burger initiatief naar aanleiding van het vraagstuk voor woningen voor jongeren en alleenstaanden op Marken.
 
Tiny House – wat is dat?
Tiny House: het is een begrip in Amerika, waar de “Tiny House movement” is ontstaan. Langzaam maar zeker begint ook Nederland kennis te maken met het fenomeen ‘Tiny House’. Maar er zijn nog veel mensen die nog nooit van de prachtige kleine huisjes gehoord hebben, en als je dan vertelt dat je in een Tiny House wilt wonen krijg je al gauw de vraag: ‘wat is dat?’
 
Tiny Houses zijn primaire, volwaardige woningen op kleine schaal. Ze worden bewust gebouwd en bewoond vanuit de behoefte een meer eenvoudig leven te leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk. Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Een Tiny House is maximaal 50 m2, idealiter (deels) zelfvoorzienend, van goede kwaliteit en esthetisch gebouwd, functionerend als full-time bewoonde woning.  Mobiel zijn is daarbij geen voorwaarde maar vaak een middel, volledig off-grid zijn is een mogelijkheid maar geen eis.
 
Bovenstaande in PDF
Info komt uit 'raadsinformatie' ingekomen stukken week 50 (2016)

Bron: Gemeente Waterland, zondag 18 december 2016

naar Marker Nieuws indexpagina