naar Marker Nieuws indexpagina
Team MaVo wint zesde editie FC Volendam Voetbalquiz
Stephan Plat, Edwin Keizer en Jacob de Weijze
 
De zesde editie van de Voetbalquiz was weer een succes. In de Runderkamp lounge in het Kras stadion werd er door vijftien teams gestreden om de winst. Veel van deze teams zien wij ieder jaar terug, de strijd om de titel wordt zodoende ieder jaar zwaarder. 
In de Runderkamp lounge hing een gezonde wedstrijdspanning. FC Volendam kenner John Steenbrink was net als de voorgaande jaren quizmaster.
 
De kennis over FC Volendam, voetballogo’s en voetbal in het algemeen werd gemeten tijdens de niet altijd eenvoudige multiplechoice vragen. De teams bestonden voornamelijk uit drie personen, de deelnemers kwamen onder andere uit Edam, Marken, Hoogkarspel, Monnickendam en natuurlijk uit Volendam!
De quiz bevatte 7 rondes, in totaal werden er 100 vragen gesteld. Tijdens de quiz konden de deelnemers genieten van een drankje en ook werden hapjes uitgedeeld zodat de deelnemende teams niks tekort kwamen.
Team ‘MaVo’ bracht het er tijdens de quiz het beste vanaf. Het team bestond uit Edwin Keizer, Stephan Plat en
Jacob de Weijze. Deze voetbalkenners hebben zich in deze editie overtroffen ten opzichte van de vorige editie, waarin ze tweede werden. Team ‘MaVo’ won drie VIP-kaarten voor een wedstrijd naar keuze bij FC Volendam!
 
De tweede prijs werd behaald door team ‘Fireball’, het team werd last-minute samengesteld door afwezigheid van teamgenoten. Team ‘Fireball’ bestond uiteindelijk uit maar twee personen, wat deze overwinning nog knapper maakt! Esther Binken en Carlo Dop wonnen drie Eretribune kaarten voor een wedstrijd naar keuze bij FC Volendam!
 
De derde plaats werd behaald door team ‘Red Arrow’, bestaande uit Berry Smit, Berry Schilder en Laurens Sombroek. Team Red Arrow ging naar huis met drie kaarten voor Uniek Volendam.
 
Wij willen de deelnemende teams bedanken en wij zien jullie graag volgend jaar bij de zevende editie van de FC Volendam Voetbalquiz!
 

Bron: FC Volendam, dinsdag 20 december 2016

naar Marker Nieuws indexpagina