naar Marker Nieuws indexpagina
2% minder betalen voor uw drinkwater
 
Goed nieuws: Komend jaar (2017) kunt u rekenen op een meevaller, want de gemiddelde drinkwaterfactuur gaat namelijk met 2% omlaag. Het tarief voor het vastrecht – de vaste kosten van uw aansluiting – blijft ongewijzigd.
 
Het tarief van uw drinkwater wordt bepaald door de kosten die nodig zijn om het te maken en te leveren. Deze kosten bestaan uit waterzuivering en waterproductie (54%), levering van water (30%) en klantenservice (16%). Door goede resultaten de afgelopen jaren en effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering wist PWN verschillende kostenbesparingen door te voeren. En daar profiteert u van. 
 
Ook in 2017 blijft PWN sturen op minimale operationele kosten, tegelijkertijd blijven wij ook investeren in noodzakelijke bedrijfsmiddelen en zuiveringstechnieken. Ons kraanwater is betrouwbaar, duurzaam, goedkoop en vooral heel lekker. PWN werkt er daarom vierentwintig uur per dag aan om deze hoge kwaliteit nu en in de toekomst te garanderen.
 
Eén duinkaart, één tarief
PWN hanteert vanaf 1 januari 2017 nog slechts één soort jaarkaart voor wandelaars en fietsers: de persoonlijke jaarkaart. PWN maakt dus geen onderscheid meer in leeftijd bij de verkoop van duinkaarten. Dat betekent voor 65-plussers dat zij hetzelfde tarief van € 12,50 zullen gaan betalen als de andere bezoekers van ons duingebied. PWN volgt in de keuze voor het afschaffen van leeftijdsonderscheid de landelijke trend.
 
PWN wil bezoekers van het Noordhollands Duinreservaat blijvend laten genieten van het prachtige duinlandschap. Daarvoor is het nodig dat bezoekers een duinkaart kopen. PWN is voor het beheer van de duinen afhankelijk van deze inkomsten omdat de overheid hiervoor geen subsidie verstrekt.
 

Bron: PWN, dinsdag 20 december 2016

naar Marker Nieuws indexpagina