naar Marker Nieuws indexpagina
Meedenken over de toekomst van Waterland
Gemeente Waterland vraagt inwoners en organisaties om mee te doen
 
De gemeente Waterland is gestart met het opstellen van een omgevingsvisie. In deze visie wordt de koers bepaald voor de periode tot 2030. Waterland gaat graag samen met haar inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en instellingen aan de slag met toekomstbepalende keuzes.
 
Omgevingsvisie
De omgevingsvisie is een toekomstvisie. Het gaan dan bijvoorbeeld over wonen, werken, duurzaamheid, voorzieningen, landschap en toerisme. Wethouder Jean van der Hoeven: “We maken nu een toekomstvisie tot 2030. Dat betekent dat we in grote lijnen het beleid voor een langere tijd vastleggen. De omgevingsvisie gaat duidelijk maken aan welke initiatieven de gemeente wil meewerken, wat we zelf doen en waarvoor we de samenwerking met andere partijen zoeken. Het is een houvast voor iedereen.”
 
Meedoen
Gemeente Waterland vindt het belangrijk dat inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en instel-lingen meedoen. Wethouder Van der Hoeven licht toe: “Het gaat om alles wat een effect heeft op hoe de omgeving er uit ziet en hoe deze beleefd wordt. Daarom gaan we graag in gesprek met inwoners en organi-saties, omdat zij ons als geen ander kunnen vertellen hoe hun leef- en werkwereld er nu uit ziet en hoe het er uit zou moeten zien. Dus heeft u ideeën over het Waterland van de toekomst en manieren om daar te komen? Dan bent u degene die wij zoeken!”.
 
Proces
De eerste stap in het proces is de afgelopen maanden gezet. De gemeente Waterland heeft de bestaande situatie, het bestaande beleid en de al bekende of de te verwachten ontwikkelingen en initiatieven in beeld gebracht in de notitie ‘Zoeken naar visie’. In de fase die nu begint, kunnen inwoners en organisaties ideeën, wensen, kansen en dilemma's voor het ruimtelijke beleid in de toekomst naar voren brengen.
 
Meer informatie
Op onze pagina Omgevingsvisie staat meer informatie over het proces van de omgevingsvisie en de mogelijkheden om mee te doen aan het opstellen hiervan.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 7 januari 2016

naar Marker Nieuws indexpagina