naar Marker Nieuws indexpagina
Een Dijk van een Quiz: een pubquiz over water en de watersnoodramp
Waar werd het vee ondergebracht toen de dijken in 1916 doorbraken in Waterland? Hoeveel geld bedroeg de schade op Marken? Maar ook: Hoeveel water heeft een mens nodig per dag, wat is het verschil tussen kraanwater en mineraalwater en welke artiest zong: “Lopen over water”? In het kader van de herdenking van de watersnoodramp in 1916 en het feit dat we volgend jaar vieren dat we honderd jaar droge voeten hebben, wordt in samenwerking met Omroep PIM “Een Dijk van een Quiz” georganiseerd. Een gezellige en leerzame “pubquiz” met vierkeuzevragen over de watersnoodramp en over water in het algemeen.
 
De quiz wordt gehouden op zondagmiddagen van 14:00 tot 16:00 uur in vier verschillende kernen van Waterland. De voorrondes zijn op :
 
zondag 17 januari in café Markerveerhuis in Monnickendam
zondag 24 januari in het Broekerhuis
zondag 31 januari in het dorpshuis van Ilpendam
zondag 7 februari in het dorpshuis 'Het Trefpunt' op Marken.
 
De vragen zijn afgestemd op de plaats waarin de voorrondes plaatsvinden.
 
Aan de voorrondes kunnen maximaal tien teams van vier personen meedoen. Je kunt je inschrijven als team. Het winnende team uit de voorrondes gaat door naar de grote finale op zondag 14 februari in het Markerveerhuis. Ook deze vindt plaats tussen 14:00 en 16:00 uur. Opgeven voor één van de voorrondes kan via deze website: www.dijkvaneenquiz.nl. Hier vind je ook meer informatie over de quiz.
 
De voorrondes en de finale worden live uitgezonden door Omroep PIM. Omroep PIM heeft speciaal voor deze quiz nieuwe programmatuur aangeschaft waarmee de vierkeuzevragen aangevuld worden met beelden, video’s of geluidsfragmenten.
 
Naast de kandidaten is toeschouwend publiek ook van harte uitgenodigd. Schrijf je snel in voor één van de voorrondes en maak kans op mooie prijzen.

Bron: Omroep PIM, donderdag 7 januari 2016

naar Marker Nieuws indexpagina