naar Marker Nieuws indexpagina
Herdenkingsceremonie en kerkdienst op Marken
Waterwolf van de Rietlandenschool
 
Op woensdag 13 januari vindt op Marken een herdenkingsceremonie en herdenkingskerkdienst plaats.
 
Om 17.30 uur : Verbranding van de Waterwolf, door dijkgraaf Luc Kohsiek en burgemeester Luzette Wagenaar, van gemeente Waterland. De leerlingen van basisschool 'de Rietlanden' hebben de Waterwolf gemaakt en zijn als ‘dijkwachten’ aanwezig. De verbranding wordt begeleid door Muziekvereniging 'Juliana'. Om 17.30 uur worden langs de Markermeerdijk op verschillende plekken de andere 19 waterwolven verbrand die door leerlingen van 11 andere scholen uit de regio gemaakt zijn. Ook deze leerlingen lopen met ouders en anderen, al dan niet begeleid door muziek in een stoet naar ‘hun’ verbrandingsplek.
 
19.45: Het luiden der kerkklokken, zoals in de nacht van 13/14 januari 1916 ook de ‘ noodklokken’  luidden. Om 19.50 wordt het klokkengelui overgenomen ‘aan de overkant’ door kerken in Volendam, Monnickendam, Edam, Zeevang, Amsterdam Noord enz.
 
20.00 uur: Herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk met een ‘Requiem van een Eiland’. Hieraan verleent het Christelijk Gemengd koor Marcantat haar medewerking. Ook zal er een gedicht voorgedragen worden, dat in het teken staat van de watersnood. Daarnaast zullen alle namen van de de slachtoffers, van Marken, genoemd worden.
 
Grote Kerk op Marken

Bron: Water Kust Land, dinsdag 12 januari 2016

naar Marker Nieuws indexpagina