naar Marker Nieuws indexpagina
OfficiŽle herdenking en onthulling monument watersnood LIVE bij PIM
Tijdens de officiŽle herdenking op 14 januari onthult minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu in de haven van Marken het monument 'The Wave', ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de Watersnoodsramp 1916. Omroep PIM zal de gehele herdenking LIVE uitzenden.
 
Tijdens de officiŽle herdenking op 14 januari onthult minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu in de haven van Marken het monument 'The Wave', ter nagedachtenis aan alle slachtoffers. Een aantal achterkleinkinderen van de slachtoffers is hiervoor uitgenodigd. Voorafgaand aan de onthulling van het monument vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats voor genodigden in Het Trefpunt op Marken.
 
De gehele bijeenkomst en de onthulling van het monument zullen live worden uitgezonden door omroep PIM. Williejan Buter, voorzitter van omroep PIM: "Het is voor ons weer een hele leuke uitdaging om zo een bijzondere uitzending te maken. Wij hebben bijvoorbeeld nog nooit eerder met draadloze camera's een verslag gemaakt, en nu gaan we niet alleen de bijeenkomst in Het Trefpunt live verslaan, maar we zullen ook live verslag doen van de onthulling van het monument in de haven van Marken. Het is echt heel veel werk om zoiets voor elkaar te krijgen, maar het is prachtig om te werken aan zo een unieke en bijzondere uitzending."
 
De uitzending begint om 14.30 uur en zal duren tot 18.00 uur. U kunt de uitzending bekijken op kanaal 44 (digitaal) en S12+ (analoog) van Ziggo.
 
U kunt de uitzending ook volgen via onze digitale stream op http://tv.omroep-pim.nl
 
Initiatiefnemers van de officiŽle herdenking zijn:
Gemeente Waterland
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
Provincie Noord-Holland
Rijkswaterstaat
 
Het herdenkingsmonument is gemaakt door de Nijkerkse kunstenares Linda Verkaaik.

Bron: Omroep PIM, dinsdag 12 januari 2016

naar Marker Nieuws indexpagina