naar Marker Nieuws indexpagina
Wonen in Waterland hoog op de agenda
Gemeente Waterland heeft een woonvisie opgesteld
 
De woningmarkt is sterk aan verandering onderhevig. Ook de regelgeving omtrent wonen is gewijzigd. Om goed in te kunnen spelen op deze veranderingen heeft Gemeente Waterland een woonvisie opgesteld. Bij de opstelling van deze woonvisie zijn de ambities zoals die in het coalitieakkoord zijn benoemd, meegenomen. Bovendien zijn verschillende belanghebbende partijen zoals dorpsraden, woningcorporaties , huurders- en zorgorganisaties betrokken bij de totstandkoming van de visie.

Portefeuillehouder Jacob Kes is blij met de woonvisie. “Gemeente Waterland is een aantrekkelijke, groene gemeente die deel uitmaakt van de economisch sterke noordelijke Randstad. De woningmarkt is sterk in beweging en vooral in onze regio is er een tekort aan sociale huurwoningen. Met deze woonvisie willen we ons toeleggen op het realiseren van een divers woningaanbod voor de inwoners van Waterland. Een aanbod dat bestaat uit sociale huurwoningen, zorgwoningen voor ouderen maar ook woningen voor starters. Verder is het belangrijk dat er een betere doorstroming op de woningmarkt komt. Als er bijvoorbeeld meer woningen voor ouderen zijn, komen er weer ruime eengezinswoningen vrij voor jonge gezinnen. Duurzaamheid van woningen is daarbij ook een belangrijke factor. Om deze ambities voor elkaar te krijgen, hebben we andere partijen nodig. Het is fijn dat woningcorporaties, zorg- en huurdersorganisaties dan ook hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de woonvisie”.
 
Belangen
De opgestelde woonvisie dient meerdere belangen. Zo wordt belangrijke input geleverd voor de op te stellen Omgevingsvisie waarmee onlangs is gestart. Verder wil gemeente Waterland prestatieafspraken maken met de in Waterland werkzame woningcorporaties en huurdersorganisaties. Een voorwaarde om tot die prestatieafspraken te komen is dat er duidelijk en actueel gemeentelijk beleid is op het gebied van wonen.
 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 22 januari 2016

naar Marker Nieuws indexpagina