naar Marker Nieuws indexpagina
Waterlandse Kunstkring gaat exposeren in gemeentehuis
Gemeente Waterland geeft kunstenaars de ruimte
 
Kunst bewonderen van Waterlandse kunstenaars terwijl je je paspoort komt afhalen? Binnenkort kan dat. Gemeente Waterland gaat samenwerken met de Waterlandse Kunstkring om het werk van lokale kunstenaars in het gemeentehuis onder de aandacht te brengen. Het plan is om met wisselende tentoonstellingen in het gemeentehuis kunstenaars de gelegenheid te geven om hun werk te laten zien.
 
Verrijking
Wethouder Gabriëlle Bekhuis: “ Ik ben blij met deze samenwerking. Het is mooi dat we als gemeente ervaren en beginnend kunstenaars de gelegenheid kunnen geven om hun werk te exposeren voor een breed publiek. Bezoekers kunnen op deze manier tijdens het wachten of werken kennis maken met kunst. Ik vind het echt een verrijking voor de openbare ruimten van het gemeentehuis én voor de mensen die daar gebruik van maken.”
 
Profileren
De gemeente heeft vorig jaar € 1.000, - beschikbaar gesteld aan de Waterlandse Kunstkring om een tentoonstellingsruimte in te richten in een leegstaande (gemeentelijke) ruimte achter de bibliotheek. Mathilde Ooms van de Waterlandse Kunstkring: “Helaas bleken de vaste lasten te hoog voor ons. Nu de gemeente het gemeentehuis beschikbaar stelt, is een nieuwe tentoonstellingsruimte in zicht waar wij ons als kunstenaars kunnen profileren.”

De komende tijd werken de Waterlandse Kunstkring en de gemeente de voorwaarden verder uit. De verwachting is dat de exposities in de loop van 2016 kunnen gaan starten.
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 2 februari 2016

naar Marker Nieuws indexpagina