naar Marker Nieuws indexpagina
'Dijk van een Quiz' start zondag vanwege 'De Klassieker' een half uur later
 
Morgen, zondag 7 februari, vindt in dorpshuis 'Het Trefpunt' op Marken de laatste voorronde van de pubquiz 'Dijk van een Quiz' plaats. Vanwege 'De Klassieker' (de voetbalwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord) begint de quiz morgen om 14.30 uur in plaats van 14.00 uur!
 
In het kader van de herdenking van de watersnoodramp in 1916 en het feit dat we volgend jaar vieren dat we honderd jaar droge voeten hebben, wordt in samenwerking met Omroep PIM “Een Dijk van een Quiz” georganiseerd. Een gezellige en leerzame “pubquiz” met vierkeuzevragen over de watersnoodramp en over water in het algemeen.
 
De quiz wordt gehouden op zondagmiddagen van 14:00 tot 16:00 uur in vier verschillende kernen van Waterland. De voorrondes zijn al geweest in café Markerveerhuis in Monnickendam, in het Broeker Huis, en in het dorpshuis van Ilpendam. De laatste voorronde vindt plaats in het Trefpunt op Marken. De vragen zijn afgestemd op de plaats waarin de voorrondes plaatsvinden. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor teams om aan deze laatste voorronde mee te doen.
 
Deze laatste voorronde begint een half uur later dan de andere voorrondes. Dit vanwege het feit dat er heel veel inwoners van Waterland morgen zullen kijken naar ´De Klassieker´, de voetbalwedstrijd tussen de aartsrivalen Ajax en Feyenoord, die morgen om 12.30 uur gespeeld zal worden in de Amsterdam Arena in Amsterdam. Vanwege de latere start bieden wij een ieder de gelegenheid om de wedstrijd te kijken, en daarna naar Het Trefpunt te komen voor de pubquiz.
 
Aan de voorrondes kunnen maximaal tien teams van vier personen meedoen. Je kunt je inschrijven als team. Het winnende team uit de voorrondes gaat door naar de grote finale op 14 februari in het Markerveerhuis. Ook deze vindt plaats tussen 14:00 en 16:00 uur. Opgeven voor één van de voorrondes kan via deze website: www.dijkvaneenquiz.nl. Hier vind je ook meer informatie over de quiz.
 
De voorrondes en de finale worden live uitgezonden door Omroep PIM. Naast de kandidaten is toeschouwend publiek ook van harte uitgenodigd. Wij hopen u morgen in dorpshuis Het Trefpunt te mogen ontvangen.
 
www.dijkvaneenquiz.nl

Bron: Omroep PIM, zaterdag 6 februari 2016

naar Marker Nieuws indexpagina