naar Marker Nieuws indexpagina
Jan Uithuisje lost strijd tussen visboer en kipkar in Ilpendam op (video)
Door een fout van de gemeente Waterland was de Volendamse visboer Loek Kok zijn vaste plekje op de donderdagmarkt in Ilpendam ineens kwijt. Vorige week stond er namelijk een kipkar op zijn plaats. En omdat er maar één stroompunt was, moest Loek rechtsomkeert maken.
 
De gemeente dacht dat Loek er alleen op woensdag met zijn viskar stond en gaf Teun de Graaf met zijn kipkar toestemming om op de plek te staan. Een pijnlijke vergissing, want Loek staat al twintig jaar op dezelfde plek.
 
Vaste klanten van Loek waren razend toen ze ontdekten dat zijn plek was vergeven. "Ik moet geen kip, ik wil die vis hebben", vertelt een van zijn vaste klanten aan NH.
 
Oplossing
Gelukkig kon het worden opgelost: de gemeente Waterland, in de persoon van Jan Uithuisje, zorgde voor een extra stopcontact zodat beide karren er kunnen blijven staan. Loek is er echter nog stuk van en moet nog wennen aan de nieuwe situatie. "Het moet nog even groeien."
 
Kipkar-eigenaar Teun de Graaf ziet alleen voordelen: "Er komen meer mensen op af. En nu kan hij een kippetje halen voor lunch en ik een lekker visje."  

Bron: RTV-NH, donderdag 18 januari 2016

naar Marker Nieuws indexpagina