naar Marker Nieuws indexpagina
Oranjeleeuwinnen verliezen van Noorwegen
Kelly Zeeman start in de basiself
Kelly Zeeman heeft nummer 17

De Oranjeleeuwinnen kunnen ondanks de zware nederlaag tegen Noorwegen nog hoop koesteren, al is de kans niet erg groot meer. Voor een uitverkocht huis verloor Nederland met 4-1 van de Noren.

De opstelling Nederland:
Sari van Veenendaal, Dominique Janssen, Mandy van den Berg, Danique Kerkdijk (Renée Slegers, 69e), Desiree van Lunteren, Anouk Dekker, Kelly Zeeman, Danielle van de Donk, Jackie Groenen (Shanice van de Sanden, 46e) Vivianne Miedema, Manon Melis.

Eindstand:
Noorwegen – Nederland 4-1 (1-0)
Emilie Haavi 1-0 (29e) Maren Mjelde 2-0 (62e) Manon Melis 2-1 (66e) Ada Hegerberg 3-1 (83e) Ada Hegerberg 4-1 (90e)

Door de zeperd is een plek op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro weer wat verder weg, maar nog niet onbereikbaar.

Manon Melis bracht namens Oranje in de 66e minuut de spanning even terug, na een uitstekende bal van Kelly Zeeman, maar die opleving bleek van korte duur. De Oranjeleeuwinnen moeten het laatste okt-duel dan in ieder geval winnen van Zweden, dat komende woensdag de tegenstander is. Alleen de winnaar van de groep plaatst zich voor de Spelen.
Oranje had het eerste duel met 4-3 gewonnen van Zwitserland. Noorwegen begon met een 0-1 nederlaag tegen Zweden.

Eindstand Zwitserland – Zweden 0-1 doelpunt in de 44e minuut door Caroline Seger.

Zweden heeft 6 punten, Noorwegen en Nederland 3 punten en Zwitserland is uitgeschakeld. Woensdag tegen Zweden, Oranje moet winnen en dan mag Noorwegen niet winnen van Zwitserland, we houden hoop.

Bron: Vrouwenvoetbalnieuws, zaterdag 5 maart 2016