naar Marker Nieuws indexpagina
“Thuis blijven wonen, dat is wat ik wil. Maar is het nog wel veilig ?”
 
Dit voorjaar zijn er opnieuw gratis themamiddagen over Veilig thuis wonen. Wijkverpleging, politie, brandweer en fysiotherapie geven uitleg hoe u zolang mogelijk veilig thuis kunt blijven wonen. U bent van harte uitgenodigd.
 
U kent de wijkverpleegkundigen vooral omdat zij hulp geven bij het douchen, uw medicijnen klaarzetten en uw steunkousen aantrekken. Maar zij doen meer. Vorig jaar namen zij het initiatief om in de vier dorpskernen van Waterland informatie over veilig thuis wonen te geven. Dit jaar trekken zij opnieuw, samen met de andere organisaties, de dorpskernen in om alles te vertellen wat u moet weten om zelfstandig te blijven wonen.
Wethouder Jacob Kes: “Wat een prachtig initiatief, niet eerder zag ik, dat al deze hulpverleners samen waren om de inwoners voor te lichten. De informatiemarkt na afloop maakt het compleet”.
 
Wijkverpleging
‘Mijn vader vergeet steeds vaker zijn medicijnen, kan er iemand komen om hem daarbij te helpen?’ ‘Ik heb de ziekte van Parkinson, ik wil graag weten wat ik kan doen. Wat kan ik  verwachten als het erger wordt?’
De wijkverpleegkundige komt graag bij u langs om u te helpen bij vragen over uw gezondheid. Zij bekijkt samen met u de zorgvraag en schakelt de juiste personen in of zoekt naar slimme oplossingen. Zoals een hulpmiddel zodat u uw steunkousen weer zelf aan kunt trekken of een rollater waarmee u weer bij uw kinderen op de koffie kunt. De wijkverpleegkundige werkt nauw samen met de huisartsen, de gemeente en vrijwilligers.
 
Wijkagenten
Helaas maar waar, mensen die met zogenaamd ‘goede bedoelingen’ aan de deur komen en om uw bankpasgegevens vragen. De wijkagenten vertellen hoe u dit kunt herkennen en voorkomen. Mocht het u wel gebeuren, dan weet u na de bijeenkomt wat u het beste kunt doen.
 
Brandweer
De kans op brand is klein, maar net zo groot voor u als voor een ander. Eén vlammetje heeft soms maar een paar minuten nodig om te eindigen in een uitslaande brand. Wat doet u als er brand is? De brandweer maakt u aan de hand van duidelijke voorbeelden en korte filmpjes bewust van brandgevaar.
 
Fysiotherapie
Leren vallen klinkt misschien vreemd, maar het helpt! Ooit geweten dat het risico op valongevallen 60% kleiner is als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt? Mevrouw K: “Leerzaam om te horen dat ook ik, als 81-jarige, nog oefeningen kan doen om uitglijden of struikelen te voorkomen”.
 
Herkent u deze voorbeelden, heeft u vragen, wilt u hier meer over weten? Dit voorjaar komt iedereen weer bij elkaar: wijkverpleging, politie, brandweer en fysiotherapie.
Koffie en thee staan klaar.
 
Bijeenkomsten
Marken :  woensdag 6 april om 14:00 uur in het dorpshuis Het Trefpunt
Broek in Waterland : woensdag 11 mei om 14:00 uur in de Draai 33
Ilpendam : woensdag 25 mei om 14:00 uur in het Dorpshuis
Monnickendam : woensdag 1 juni om 14:00 in het Weeshuis
Alle bijeenkomsten duren tot 16:30 uur
 
Als u meer informatie wilt
Facebookpagina: facebook.com/zorgvoorwaterland
 

Bron: Evean, donderdag 17 maart 2016

naar Marker Nieuws indexpagina