naar Marker Nieuws indexpagina
'Het Wonder van Marken' in première op boerderij Terlouw
V.l.n.r. : Tiny de Waart-Zandstra (moeder van Jelle), Jelle de Waart, Wim Terlouw en Jeanine Terlouw
 
‘Het Wonder van Marken’, de nieuwe film van Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen ging officieel vrijdag op de boerderij van de familie Terlouw in première.
 
In aanwezigheid van onder andere burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon, gedeputeerde Tjeerd Talsma en Tweede Kamerlid Rudmer Heerema opende Bert van Gerwen de middag met het Weidevogellied.
Nadat iedereen welkom werd geheten kwam Fred Wouters, directeur van de Vogelbescherming, naar voren. Van Gerwen vroeg Wouters het één en ander over ‘Het Wonder van Marken’. Dit weekend is het ook het ‘Grutto weekend’, en dat kwam ook ter sprake.
 
Hierna was het tijd voor de film, welke op een groot scherm in een deel van de loopstal werd vertoond. De film duurde ongeveer een half uur.
 
Het Wonder van Marken
Op Marken is de afgelopen jaren iets bijzonders gebeurd. Melkveehouders Wim en Jeanine Terlouw hebben volgens de principes van agrarisch natuurbeheer een paradijs gecreëerd voor grutto’s en andere weidevogels. Deze vogels, die langzaam verdwijnen uit het Nederlandse landschap, zijn in grote aantallen teruggekeerd naar Marken om daar te broeden en hun kuikens groot te brengen. Deze film vertelt het innemende verhaal van het Wonder van Marken: de terugkeer van de grutto!
 
Na de film kwamen de hoofdrolspelers en filmmakers naar voren en ook de zeven jarige Jelle werd niet vergeten. Zijn gaven antwoord op vragen als ‘Hoe is de film tot stand gekomen’ en ‘Leuke gebeurtenissen tijdens het filmen’.
 
Afsluitend sprak gedeputeerde Talsma enige woorden tot de aanwezigen. Na de woorden van Talsma werd de première afgesloten en kon diegene die dat wilde weidevogels gaan spotten in de weide rondom de boerderij.
 
 
DVD 'Het Wonder van Marken' bestellen 
 

Jelle de Waart

Rona Uitentuis (bestuur Water Land & Dijken) in gesprek met Tweede Kamerlid Rudmer Heerema
   
    André maakte beelden voor Omroep PIM
    Gedeputeerde Tjeerd Talsma
De chauffeur van Talsma, Armand Nicolaas
(een oud collega van de hoofdredactie)
   
    Bert van Gerwen
  Bert van Gerwen in gesprek met Fred Wouters, directeur van de Vogelbescherming Jan Wentink
  Jeanine Terlouw in gesprek met Luzette Wagenaar-Kroon  

Bron: PepProductions, vrijdag 18 maart 2016

naar Marker Nieuws indexpagina