naar Marker Nieuws indexpagina
SP Waterland: Zorgwoningen voor ouderen op Marken
 
Vanuit Buurtzorg is het initiatief gekomen voor zorgwoningen op Marken. Deze vorm wordt semimuraal wonen genoemd en betekent dat er altijd een wijkverpleegkundige in de buurt is en er faciliteiten beschikbaar zijn vergelijkbaar met een verzorgingshuis. En dat terwijl men zelfstandig blijft wonen in een kleinschalig seniorencomplex. De zelfstandige woningen moeten komen op een landje tussen de Patmoskerk en de omringdijk op Marken.
 
Wijkverpleegkundige Marga Koster van Buurtzorg, tevens SP-raadslid voor Waterland, heeft dit, samen met haar naaste collega Saskia Langenberg, binnen Buurtzorg op de kaart gezet en er zorg voor gedragen dat dit plan nu onderzocht en ontwikkeld wordt. Bij de besluitvorming in de gemeenteraad zal Marga dan ook vanuit integriteit de gepaste afstand bewaren.
Ook binnen de Eilandraad van Marken bestaat er grote steun voor dit plan en komt het initiatief door hun medewerking een stuk verder.
 
Inmiddels heeft SP Wethouder voor o.a. Zorg en Volkshuisvesting, Jacob Kes, een gesprek gehad met de projectleider binnen Buurtzorg en op verzoek een aantal zaken uitgezocht waar op gelet moet worden.
 
Dat deze zorgwoningen er komen is niet alleen goed voor de toekomstige bewoners, die ook als zij volledige zorg nodig hebben, op Marken kunnen blijven wonen, maar voor alle mensen op Marken. Het is fijn wanneer je ouder of grootouder gewoon bij je in het dorp kan blijven wonen. Hier heeft iedereen profijt van. 
 

Bron: SP Waterland, dinsdag 22 maart 2016

naar Marker Nieuws indexpagina