naar Marker Nieuws indexpagina
CDA Noord-Holland: Maak wonen op Marken mogelijk
Dennis Heijnen
 
Op dinsdagavond 22 maart bezochten CDA Statenleden Jitske Haagsma (Ruimtelijke Ordening) en Dennis Heijnen (Wonen) het schiereiland Marken. Tijdens dit locatiebezoek spraken ze met de lokale CDA-fractie over het initiatief van CDA Waterland over ‘Wonen op Marken’.  Voor een deel van deze initiatieven is toestemming van de provincie Noord-Holland noodzakelijk, bijvoorbeeld als het gaat om bouw op het terrein van Sportvereniging Marken.
 
Dennis Heijnen: ‘de locatie van S.V. Marken lijkt me zeer geschikt voor de broodnodige woningbouw op Marken. Gemeente Waterland en de provincie Noord-Holland moeten samen zoeken naar de mogelijkheden. De provincie mag daarbij geen hindermacht zijn.’ Jitske Haagsma vult aan dat: ‘de CDA-fractie de nieuw vast te stellen Provinciale Ruimtelijke Verordening zal toetsen op plannen zoals die van Marken.’ Ook wordt bekeken of er met de commissie Ruimte, Wonen en Water een bezoek gebracht kan worden aan de woningbouwlocaties op Marken.
 
Op Marken is grote vraag naar betaalbare woningen voor jongeren, jonge gezinnen en senioren. De huidige woningvoorraad voorziet niet in deze vraag, waardoor jongeren en ouderen Marken noodgedwongen moeten verlaten. Nieuwbouw moet hierop een antwoord bieden en de doorstroming op gang brengen, waardoor er meer eengezinswoningen beschikbaar komen. Woningbouw op Marken is ook van groot belang voor het behoud van de leefbaarheid en peuterspeelzaal, basisschool, sportverenigingen, supermarkt , bibliotheek en huisarts.
 
Notitie 'Wonen op Marken' in PDF

Bron: CDA Noord-Holland, woensdag 23 maart 2016

naar Marker Nieuws indexpagina