naar Marker Nieuws indexpagina
Goed bezochte inventarisatie avond woonwensen zestig plussers
 
Ongeveer tachtig personen waren afgelopen maandag 21 maart 2016 aanwezig bij de inventarisatie avond van de Stichting Eilandraad Marken over de woonwensen van zestig plussers.

De bijeenkomst werd geopend door voorzitter Henk Zeeman, die nogmaals het doel van de avond benadrukte, hierna volgende het voorstellen van de werkgroepen Wonen en Welzijn en Medische zorg, die mede namens het bestuur van de Eilandraad, deze vergadering verzorgde.

Tijs Klaver gaf een kort verslag van het onderzoek van de werkgroep Wonen tussen januari 2014 en januari 2015. Conclusie van dit onderzoek was een mismatch tussen vraag en aanbod. Er is begin 2016 een enquête verspreid onder de jongeren die in een bepaalde periode het eiland hebben verlaten. De enquête periode is nog niet gesloten, dus definitieve resultaten konden nog niet gedeeld worden.
 
Ook werd er meer informatie verstrekt over de bouwplannen van Kerkbuurt 22 (voormalig gemeentehuis), waarvan de verkoop nu gestart is via  
www.funda.nl (zie artikel 9349) belangstellenden kunnen op deze site kijken voor meer informatie.

Verder werd er een schetsontwerp getoond van Buurterstraat 2 (voormalige winkel van Kes), deze plannen zijn nog lang niet definitief en alle verplichte procedures moeten nog doorlopen worden. Wel is de plaatselijke politiek positief over de plannen waardoor mogelijk het proces versneld kan worden.
Hierna startte het doel van de avond, namelijk het inventariseren van de woonwensen. Iedereen kreeg een enquête formulier uitgereikt waarin werd gevraagd naar de woonwensen en ontstonden er zinvolle discussies aan de verschillende tafels.
Tot slot gaf de voorzitter nog een toelichting op de diverse bouwlocaties op Marken die met de plaatselijke politiek besproken zijn. De avond werd afgesloten met de rondvraag waarbij weer zeer zinvolle opmerkingen uit de zaal kwamen.
Voorlopige voorzichtige conclusie van deze avond: er is sterke behoefte aan huurwoningen zowel in de sociale- als vrije sector.
In de raadvergadering van 14 april zal het initiatief voorstel van het CDA worden besproken aangaande woningbouw op Marken. De Eilandraad zal voorafgaand aan deze vergadering inspreken en de voorlopige resultaten van het woonwensen onderzoek van de zestig plussers op Marken meedelen, zodat deze in de raadsbesluiten meegenomen kunnen worden.
 
Voor degene die afgelopen maandag 21 maart niet aanwezig konden zijn, staat hier onder de enquête digitaal. Iedereen heeft tot 30 april 2016 nog de tijd om deze in te vullen.

De uitslag van het woonwensen onderzoek onder de zestig plussers én de onderzoeksresultaten van de eilandverlaters zullen maandag 6 juni 2016 tijdens de Openbare Vergadering van de Eilandraad worden gepresenteerd.
Hieronder ook de presentatie van de vergadering van maandag 21 maart zodat u deze nog eens rustig kunt nalezen. Heeft u vragen en/of opmerkingen dan kunt u die sturen naar info@eilandraad.nl  
 
Presentatie maandag 21 maart 2016
Met dank aan Klaas Zeeman voor de foto's

Bron: Stichting Eilandraad Marken, woensdag 23 maart 2016

naar Marker Nieuws indexpagina