naar Marker Nieuws indexpagina
Geslaagd Markermeer voetbaltoernooi op Marken
 
Zaterdag 26 maart 2016 was het weer zover, de eerste dag van het Markermeertoernooi. Om kwart voor acht in de ochtend waren de eerste vrijwilligers al aanwezig om de velden, kleedkamers en het geluid in gereedheid te brengen. Aangezien de zaterdagochtend altijd het drukste toernooimoment is moest ook het tweede verkooppunt weer opgebouwd worden. De eerste bezoekers reden al om 09.00 uur Marken binnen en werden weer professioneel door de parkeerregelaars naar de juiste parkeerplekken gedirigeerd. Ook dit jaar had de boer zijn terrein weer ter beschikking gesteld, waarvoor dank natuurlijk!
 
Traditiegetrouw vinden op deze ochtend de wedstrijden van de E en F jeugd plaats. Eindelijk 10.00 uur en de eerste wedstrijden konden onder een heerlijk zonnetje beginnen. Zowel op het A als B veld werden door 19 ploegen gestreden voor de overwininning. Om al dat sportieve geweld weer in goede banen te leiden hadden wij dus behoorlijk wat scheidsrechters nodig. Met hulp van de veldcoördinatoren lukte dat prima. De wedstrijden verliepen sportief en de EHBO-ers hoefden niet of nauwelijks in actie te komen (gelukkig). Om half een waren alle wedstrijden gespeeld en kon de prijsuitreiking buiten op het beun plaatsvinden. S.V. Marken kon tevreden zijn over deze ochtend want zowel de ME1 als de E2 mochten de eerste prijs in ontvangst nemen. Een mooi begin van het toernooi dus.
 
Zaterdagmiddag was het de beurt aan de A en B jeugd. Bij de A jeugd stonden er onder andere twee derby’s op het programma namelijk tegen Volendam en HBOK. Aangezien er op het laatste moment een team zich had teruggetrokken vonden er wedstrijden om de 3e/4e plaats en vond er een heuse finale plaats. Deze ging tussen Volendam en Marken. Na 18 minuten was de stand nog gelijk dus moesten er penalty's genomen worden. Na 5 genomen penalty's was de stand nog steeds gelijk dus moest het om en om. Uiteindelijk trok Marken aan het langste eind en schreef het toernooi op zijn naam (door zeer goed keeperswerk).
 
Bij de B-jeugd stonden er geen derby’s op het programma. In deze poule ging de uiteindelijke winst naar Westhamians FC, onze vrienden uit Engeland. Dit team nam het toernooi zeer serieus. Donderdag gearriveerd in Nederland en vrijdagmiddag al getraind op het A veld.  Westhamians FC hadden een paar goede individuele spelers en beschikten tevens over de echte Engelse vechtersmentaliteit. Dat bleek een goede combinatie en zij waren de terechte winnaars.
 
Voor de maandag was het nog een beetje spannend. Er werd namelijk code geel afgegeven met heel veel wind (zeg maar gerust storm) en ook regen. Geen prettige combinatie.  Op maandagochtend stond de telefoon bij de SV dus al roodgloeiend maar de jeugdcommissie vond het verantwoord genoeg om de wedstrijden door te laten gaan. Ook op deze dag kwamen de eerste bezoekers al vanaf 09.00 uur binnen druppelen. Op deze ochtend werd er door de jongens van D jeugd en de meiden van de C jeugd gevoetbald. Beide poules bestonden uit 4 ploegen en was het erg spannend. Bij de meiden moesten zowel om de 3e / 4e plek als voor de 1e / 2e plek penalty's genomen worden. Bij de meiden werd S.V. Marken na een spannende serie strafschoppen de winnaar. De overwinning bij de D jongens ging uiteindelijk naar ASC Waterwijk D4.
 
Het laatste gedeelte van het toernooi was bestemd voor de jongens uit de C jeugd. Deze poule bestond uit 6 ploegen dus de jongens moesten vol aan de bak. S.V. Marken begon goed alleen de laatste 2 wedstrijden werden verloren. Uiteindelijk ging de overwinning naar ASC Waterwijk C4.
Het was wederom weer een prachtig toernooi met op zaterdag heerlijk voetbalweer en op de maandag werd van de spelers wat improvisatie verwacht want de wind speelde een zeer grote rol. Dit maakte het moeilijk maar leverde ook leuke momenten op. Vanuit alle ploegen was eigenlijk geen wanklank gevallen en de ploegen vonden het leuk om mee te doen.
 
Bedankt
Onze speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers die dit tweedaagse evenement weer mogelijk gemaakt hebben. Jullie hebben ervoor gezorgd dat zo’n 600 kinderen een leuk en sportief Pasen hebben gehad. TOP!!!!
 
Tot volgend jaar. De jeugdcommissie
 

Bron: Martin Traupe, dinsdag 29 maart 2016

naar Marker Nieuws indexpagina