naar Marker Nieuws indexpagina
Officiële ingebruikname van tweede AED in Uitdam
Bert Honingh en Huberdina Schouten-Porsius
 
Uitdam heeft maandag 4 april officieel een tweede Automatische Externe Defibrillator (AED) in gebruik genomen. De AED hangt naast de deur van het dorpshuis "'t Schooltje", Het Schoolplein 12 in Uitdam. De ander hangt naast de voormalige Scheepskameel, Uitdammer Dorpsstraat 35.
 
Tijdens de ‘Uitdammer middag’, die in de winterperioden elke eerste maandag van de maand plaats vindt, hield Bert Honingh eerst een toespraak over het ontstaan van de AED groep en hoe de procedures zijn als 112 gebeld wordt. Hierna gingen alle belangstellenden naar buiten en opende Huberdina Schouten-Porsius de groene kast waar de AED in hangt. Het alarm ging af en zij haalde de AED uit de kast. Met deze handeling werd de AED officieel in gebruik genomen.
 
De AED is mede tot stand gekomen door middel van de ‘Rabobank Wensboom 2015’. ‘De Wensboom’ steunde het project in Uitdam met € 1.000,=.
 
In Uitdam is er een enthousiaste groep AED-ers van zestien personen, die elk jaar een 'opfriscursus’ volgen in het reanimeren en het omgaan met een AED. “Wij zijn ook blij dat er nu ook één hangt bij ons dorpshuis, zodat als er iets gebeurd wij snel ter plaatse kunnen zijn”, aldus Bert Honingh.
 

Bron: Bert Honingh, dinsdag 5 april 2016

naar Marker Nieuws indexpagina