naar Marker Nieuws indexpagina
Gewijzigde maaifrequentie voor meer bloemen en planten in Waterland
 
Deze week is BaanStede Groen gestart met het maaien van het gras in de openbare ruimte. Het maaien wordt vanaf dit jaar in verschillende frequenties uitgevoerd. Voor gras dat intensief gebruikt wordt, blijft de maaifrequentie hetzelfde als voorgaande jaren. Daarnaast wordt voor diverse bermen en waterkanten een maaifrequentie van drie keer per jaar toegevoegd. Daarmee wordt aangesloten op het maairegime van de provincie en het hoogheemraadschap. Op enkele locaties wordt bloemrijk gras gestimuleerd door het gras eens per jaar te maaien en af te voeren.

De diversiteit in maaifrequenties is een uitwerking van het coalitieakkoord waarin is besloten om de gemeente te verduurzamen en bloemrijke bermen te realiseren. Vorige maand zijn hiervoor inloopavonden georganiseerd om de bewoners mee te laten denken. Naast dit gewijzigde maaibeleid om meer kruiden en bloemen in het gras te krijgen en Waterland een natuurlijkere uitstraling te geven is ook bekeken op welke locaties schapenbegrazing ingezet kan worden. Komende maanden wordt verder onderzocht of het mogelijk is om de begrazing uit te voeren in samenwerking met schapenhouders uit onze gemeente.

Heeft u vragen over het nieuwe maaibeleid? Neem dan contact op met onze groenbeheerder, Marco de Jong via telefoonnummer (0299) – 658 578 of e-mail 
m.de.jong@waterland.nl
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 7 april 2016

naar Marker Nieuws indexpagina