naar Marker Nieuws indexpagina
Bied huisvuil op de juiste manier aan!
 
Zoals u weet zorgt gemeente Waterland voor de afvalinzameling en verwijdering van huishoudelijk afval. In het grootste deel van de gemeente worden de rolcontainers ( RST/GFT) goed gebruikt. Een klein deel van de gemeente (binnenstad Monnickendam en Marken) heeft helaas geen ruimte voor rolcontainers en inwoners van die gebieden hebben daarom de gelegenheid het huisvuil door middel van zakken aan te bieden. 
Helaas gebeurt het soms dat er ondanks de beschikbaarheid van een rolcontainer toch restafval in plastic zakken of zelfs los wordt aangeboden. Dit is beslist niet de bedoeling. Onze huisvuilinzamelaar heeft er meer werk aan en mag dit - gezien de ARBO regeling-  in feite niet meenemen. Tevens bestaat het risico dat het afval door beschadiging van de zakken op straat komt. U begrijpt dat wij dit graag willen voorkomen. 

Met onze huisvuilinzamelaar is afgesproken dat afval dat los wordt aangeboden niet meer meegenomen wordt. Het aanbieden van afval buiten de rolcontainer kan worden aangemerkt als een milieudelict waarop sancties van toepassing zijn. Daarom het dringende verzoek: bied uw afval op de juiste wijze aan! Via rolcontainers waar deze zijn uitgezet, in plastic zakken waar dit mag. 
 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 8 april 2016

naar Marker Nieuws indexpagina