naar Marker Nieuws indexpagina
Sfeervol concert "Door weer en wind" in Patmoskerk
zondag 20 maart 2016
Het Marker Brass Ensemble gaf in de Patmoskerk een sfeervol concert getiteld "Door weer en wind" met prachtige muziek ter nagedachtenis aan de watersnoodramp van 1916.
 
Het Marker Brass Ensemble onder leiding van Klaas Pereboom kreeg medewerking van Het Marker Mannenkoor (o.l.v. Jan Peereboom), Wiebke Göetjes (sopraan) en René Martijn (tenor). De presentatie was in handen van Jan Kes.
 
Het Marker Mannenkoor zong een aantal liederen in de sfeer van de ramp van 1916, zoals ‘Houd mij vast’, ‘Schuil maar veilig’ en ‘De storm’. Het Marker Brass Ensemble speelde o.a. ‘de Ouverture from Watermusic van G.F. Händel’ en ‘Nimrod uit de Enigma Variations van Edward Elgar’. Maar ook voerden zij samen met Wiebke Göetjes en René Martijn een aantal stukken uit, waaronder 2 delen, ‘Vilja’s lied en Lippen Schweigen’ uit de operette ‘Die Lustige Witwe van Franz Lehár’.
 
Een reactie van een van de bezoekers: "Het was weer een prachtig concert van een zeer hoog niveau. En dat op ons kleine Marken. Dank jullie wel. Ik kijk al uit naar het volgende concert." En daar sluiten wij ons graag bij aan.

Bron: Omroep PIM, vrijdag 8 april 2016

naar Marker Nieuws indexpagina