naar Marker Nieuws indexpagina
Reünie vrijwillige brandweer op Marken
Jongejaap Zondervan (links) en Sijmen Schouten onthullen een 'Walk of Fame'
Vijfenzestig jaar vrijwillige brandweer op Marken. Dat werd afgelopen zaterdag op Marken gevierd in en nabij de Kazerne aan de Buurterstraat. Uitgenodigd waren alle brandweerlieden die nu of in het verleden aan de post verbonden zijn geweest.
 
De reünie begon omstreeks 16.00 uur. De eerste brandweer reünisten arriveerden al vroeg bij de kazerne en werden verwelkomd met koffie en ‘Mereker’ taart.
 
Iedereen werd welkom geheten door postcoördinator Dirk Boes. Tijdens het officiële gedeelte werd er een ‘Walk of Fame’ onthuld. Deze ‘Walk of Fame’ werd onthuld door oud-commandant Jongejaap Zondervan en de oudst aanwezige reünist van post Marken, Sijmen Schouten. In deze fotocollage staan alle brandweer vrijwilligers die post Marken vanaf 1950 heeft gehad. Er was een onderverdeling gemaakt in de periodes ‘Brandweer Marken’ (1950-1990), ‘Brandweer Waterland - post Marken’ (1991-2013) en ‘Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland - post Marken’ (vanaf 2014 tot heden).
 
Er werden ook twee brandweerwagens tentoongesteld. Een ‘SIV2’ voertuig en een ‘TS4’ voertuig van post Ilpendam. Met dit voertuig kan met vier personen worden uitgerukt.  Het is een type brandweerauto, welke in de toekomst bij de post Marken het huidige voertuig gaat vervangen. Tijdens de reünie werd er ook doorlopend een foto presentatie van vijfenzestig jaar brandweer op Marken getoond.
 
Een zeer geslaagd evenement, waarbij iedereen gezellig kon bijpraten onder het genot van een natje en een droogje.
Met dank Murat Tuncer voor de video
‘TS4’ ‘TS4’ postcoördinator Dirk Boes
  ‘SIV2’ ‘TS4’
                                 
‘TS4’   ‘TS4’

Bron: PepProductions, zaterdag 9 april 2016

naar Marker Nieuws indexpagina