naar Marker Nieuws indexpagina
Marken gaat zijn parkeerwachters erg missen: "Zo'n paal zegt niets terug"
De parkeerwachten op de toeristenparkeerplaats bij Marken gaan verdwijnen. Vanaf volgende week worden ze vervangen voor een parkeerautomaat. Niet alle bewoners zijn er even enthousiast over.
 
Als je niet op Marken woont, kom je het dorp niet in met de auto. Wie een bezoek wil brengen, meldt zich bij de Marker parkeerwacht, die de bezoeker vervolgens een plekje geeft op de parkeerplaats voor het dorp. Maar na het weekend wordt dit alles geautomatiseerd. 
 
Efficiënter, vindt de gemeente. Het betalen zou makkelijker zijn en het gaat sneller. Nu staat er vaak een lange rij voor het parkeerwachtershokje. Maar of een parkeerautomaat nou een vooruitgang is, daar twijfelen veel Markers aan.
 
Ongastvrij
Een bewoner maakt zich zorgen over de gastvrijheid van het dorp: "Kijk de mensen in het huisje staan de toeristen vriendelijk te woord. En wat er nu gebeuren gaat, is dat mensen bekeurd worden. Dat komt heel onvriendelijk over bij de toeristen." Daar komt volgens hem nog een ander probleem bij: "Het parkeerhokje had dezelfde functie als de VVV en zo'n paal zegt niets terug."
 
Een andere bewoonster maakt zich geen zorgen over de gastvrijheid, maar over brutale bezoekers in het dorp: "Ze kunnen straks zo Marken binnenrijden, een rondje rijden en er weer uit. Zonder te betalen!"

Onderstaand foto's van de plaatsing op maandagmiddag 11 april 2016 (foto's : Jan Cornelis Boes)

Bron: RTV-NH, maandag 11 april 2016

naar Marker Nieuws indexpagina