naar Marker Nieuws indexpagina
Omroep PIM vanaf heden ook via KPN TV te ontvangen
 
Omroep PIM was reeds te zien via Ziggo en de live stream via Internet. Maar vanaf vandaag is Omroep PIM ook te ontvangen via interactieve televisie van KPN. Omroep PIM staat op kanaal 328.
 
Info Omroep PIM
Sinds begin april 2016 kan er naast het bekende Ziggo-kanaal nu ook omroep PIM gekeken worden via KPN. Aanbieders Tele2, SOLCON en Vodafone volgen binnenkort. Nog even en dan heeft PIM een Waterlandelijke dekking.
 
Tot voor kort begonnen de PIM-uitzendingen nog bij de zogenaamde ‘uitzendstraat’ in de Speeltoren in Monnickendam. Via een glasvezelkabel liep het signaal alleen naar Ziggo die het over alle abonnees in Waterland verspreidde. Maar wie geen Ziggo had, kon op tv geen PIM kijken. Dat is nu anders.
 
PIM-signaal naar Hilversum
Per 1 januari 2016 gaat het signaal helemaal naar Hilversum en worden de PIM-uitzendingen toegevoegd aan de media gateway van de publieke omroep. Dit betekent dat PIM vanaf toen door alle pakketaanbieders kon worden toegevoegd aan het aanbod. Echter, doordat de programmasoftware voor de digitale kastjes eerst moest worden geupdate, heeft het even geduurd. Er was al enige tijd sprake van dat PIM vanaf het nieuwe jaar een veel groter bereik zou krijgen, maar sinds kort is het dus zo ver.
 
Waterlanders positief
Veel Waterlanders reageren positief op het nieuws: “Ontzettend fijn dat ik nu ook eindelijk op zondag naar de live-uitzendingen van de kerkdienst kan kijken.” Het toegenomen bereik is vooral voor Waterlandse ondernemers veelbelovend; hun advertenties worden nu door nog meer mensen gezien. Ook de Waterlandse politiek zal profijt hebben, omdat straks echt iedereen kan meepraten over wat er speelt.
 
Waar is PIM te zien?
Ziggo zendt nog steeds uit op kanaal 44 en bij KPN staat PIM op kanaal 328. Zodra de andere providers hun software hebben geupdate, zal de lokale omroep zijn nieuwe kanalen bekendmaken. Ten slotte zijn de uitzendingen van PIM, waar dan ook in de wereld, altijd te volgen op 
http://tv.omroep-pim.nl.
 

Bron: PepProductions, maandag 11 april 2016

naar Marker Nieuws indexpagina